'Türkiye'de Deprem'

Belçika Posta Şirketi Depremzedelere Yardım Kampanyası Başlatıyor

Belçika posta dağıtım şirketi Bpost, Türkiye'deki depremzedelere yapılacak yardımları toplayarak Türkiye'ye göndermek üzere kampanya başlattı.

© Tobias Arhelger / Shutterstock.com

Belçika posta dağıtım şirketi Bpost’tan yapılan açıklamaya göre, Belçika genelinde afet bölgesine dayanıklı gıda, hijyen ürünleri ve bebek maması gibi günlük ihtiyaç malzemeleri göndermek isteyenler, bunları Bpost’un ülke çapındaki 657 ofisine getirebilecek. “Türkiye ve Suriye’deki yıkıcı depremlerden hepimiz derinden etkilendik.” diyen şirket tüm Belçika vatandaşlarını “Bu dayanışma ağına katılın. Her ufak yardım önemli. Dayanışmamızı hep birlikte gösterelim.” sözleriyle kampanyaya destek olmaya çağırdı.

21 Şubat’tan 31 Mart’a kadar sürecek kampanyada toplanacak ürünler, Bpost tarafından İstanbul’a götürülerek PTT’ye teslim edilecek.

Kabul Edilecek İhtiyaç Ürünleri

Bpost, internet sitesinde yardım için ofislerine nelerin getirilebileceğine ilişkin bir liste yayımladı.

Gıda ürünleri: Konserve balık, et, sebze, meyve ve çorba; toz bebek sütü, mısır gevreği, müsli, granola, fındık, kuru meyve, bisküvi

Bakım ürünleri: Sabun, duş jeli, şampuan, diş fırçası, diş macunu, iç çamaşırı, kadın pedi, tampon, bebek bezi, ıslak mendil.

Isıtma ve enerji ürünleri: Battaniye, uyku tulumu ve powerbank.

Posta şirketi yaptığı açıklamada sadece bu ürünleri kabul edeceğini, ürünlerin cam içermeyen paketlerde olması ve en fazla 10 kiloluk dayanıklı kutulara yerleştirilerek teslim edilmesi gerektiği belirtti. Yardımlar Bpost ofislerine getirildikten sonra tasnif edilip paketlenecek ve İstanbul’a nakledilecek. Yardımların depremzedelere dağıtımını PTT sağlayacak.

“Türk Meslektaşlarımızla Güçlerimizi Birleştiriyoruz”

bpost Belçika CEO’su Jos Donvil, “Vatandaşlara yardım etmek bpost’un DNA’sında var” diyerek şöyle konuştu: “Dayanışma çağrısı çalışanlar, müşteriler, sürücüler dahil olmak üzere her kesimden geldi. Kurbanların ve yakınlarının çektiği acılardan etkilenmemek mümkün değil. PTT’deki Türk meslektaşlarımızla güçlerimizi birbirine ekleyip lojistik tecrübemizi birleştirerek oradaki insanların ihtiyacı olan ürünleri ulaştırmak ve dağıtmak için çalışıyoruz.”

Bpost’tan sorumlu Bakan Petra De Sutter de, başlattıkları kampanya hakkında şunları söyledi: “Yıkılan binaların ortasında yaşam mücadelesi veren insanların görüntülerini her gün görüyoruz. Günlük yaşamları enkazların altına gömüldü. Bpost aracılığıyla afetten etkilenen bölgelere uyku tulumu, toz bebek sütü ve konserve gıdalar göndererek hayat kurtarıyorsunuz.” De Sutter her Belçika vatandaşının yakınında bir postane buunduğunu ve böylece herkesin binlerce Suriyeli ve Türk depremzedeye yardım edebileceğini belirtti.

Daha önce Ukrayna halkına yardım amacıyla temel ihtiyaç maddeleri toplayıp gönderen bpost, şimdi aynı kampanyayı depremzedeler için düzenliyor. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler