'Cami Saldırıları'

Bremen Fatih Camii Önüne İsa Heykeli Bırakıldı

Bremen Fatih Camii yeni bir saldırıya uğradı. Caminin giriş kapısına üzerine "Muhammed" yazılmış çarmıha gerili İsa heykeli bırakıldı.

Almanya’nın Bremen şehrinde bulunan İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) teşkilatına bağlı Fatih Camii yine İslam karşıtı bir saldırının hedefi oldu. Caminin giriş kapısına 16 Mayıs Salı gecesi çarmıha gerili İsa heykeli bırakıldı. Cami cemaatinin salı günü öğleden sonra bulduğu heykelin baş kısmına yerleştirilmiş “Muhammed” yazısı dikkat çekti.

İslam Toplumu Millî Görüş (IGMG) Genel Sekreteri Ali Mete, saldırı sonrası bir mesaj yayımlayarak yaşanan olayla ilgili üzüntüsünü paylaştı. Mete, cami önüne bırakılan heykelin toplumda İslam’a ve Müslümanlara karşı demir atan nefret ve önyargının derinliğinin ve yaygınlığının bir ifadesi olarak anlaşılması gerektiğini ifade etti.

Fatih Camii’ne Önceki Saldırılar

Fatih Camii daha önce de birçok kez saldırıya uğramıştı. 20 Şubat’ta Hanau’da gerçekleştirilen saldırı ile aynı gün camiye bomba tehdidi içeren bir mail gönderilmişti. Caminin dışı iki kere boyanmış, çeşitli İslamofobik sloganlar yazılmıştı. Yine bir kez de camiye kundaklama girişiminde bulunulmuştu.

Kuzey Almanya’nın en büyük camisi olan Bremen Fatih Camii, 1973 yılından beri Bremen şehrinde Müslümanlara yönelik hizmet veriyor. 1999 yılında yeni binasına taşınan ve mevcut durumda bin 300 kişilik bir cemaate ibadet imkânı sunan cami, büyüklüğü ve tek minareye sahip olması nedeniyle sembolik bir anlam taşıyor.

2022 Bilançosu: Müslümanları Hedef Alan 569 Saldırı

Geçtiğimiz yıl Almanya’da Müslümanlara ve camilere yönelik 569 saldırı kayıt altına alındı. Saldırıları gerçekleştiren faillerin büyük kısmının aşırı sağcılardan oluştuğu kaydedildi. Kaydedilen suçlar arasında internet üzerinden provakasyon, nefret söylemi, tehdit mektupları ve kişisel saldırıların yanı sıra mala zarar verme ve duvar yazıları çizme bulunuyor. Verilere göre, bu saldırılarda 25 kişi hafif yaralanırken sadece 1 kişi gözaltına alındı.

Yetkililer tarafından camileri hedef alan toplam 45 suç kaydedildi. Bu rakam, neredeyse haftada 1 defa bir camiye yönelik suç işlendiği anlamına geliyor. Ancak bu kategoride sadece kamuya açık cami binalarına yönelik saldırılar yer alıyor. Diğer ibadet yerleri, cami dernekleri veya İslami kurumlara yönelik suç içeren diğer eylemler kayıt altına alınmış değil.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler