"Arakan"

Myanmar Lideri Suu Kyi “Yılın İslamofobiği” Seçildi

Rohingyalı Müslümanlara uygulanan soykırım politikasıyla gündeme gelen Myanmar lideri Aung San Suu Kyi İslamofobi ödülüne layık görüldü.

5 Aralık 2017 admin

Myanmar Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan ve fiili olarak ülkenin lideri durumundaki Suu Kyi, Rohingyalı Müslümanlara yönelik baskı, yıldırma ve katliamlarıyla “yılın İslamofobiği” seçildi.

Geçtiğimiz üç ayda 2000’den fazla insanın ölümüne sebep olan Kyi’nin idaresindeki Myanmar Hükumeti, 617.000 Rohingyalı Müslümanı Bangladeş’e göç etmeye zorlamıştı. Hükumet, ülke sınırları içerisinde Kuzey Arakan’a giriş-çıkış müsadesi vermezken, ülkeden çıkamayan Rohingyalıların bulunduğu bölgelerde yardım kuruluşlarının faaliyetlerine de izin vermemişti.

Suu Kyi Trump, Le Pen ve Wilders’ı Geride Bıraktı

Müslüman yasağıyla tepki çeken ABD Başkanı Donald Trump, Fransız aşırı sağ Ulusal Cephe lideri Marine Le Pen ve İslam karşıtı söylemleriyle öne çıkan Hollanda Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders’ın adaylar arasında bulunduğu İslamofobi ödülleri Londra merkezli İslami İnsan Hakları Merkezi tarafından veriliyor. İslam ve Müslüman karşıtlığının eleştirel biçimde “ödüllendirildiği” organizasyonda söylem ve pratikleriyle nefret suçu işleyen kişiler ele alınıyor.

Diğer Ödüller

Birleşik Krallık dalında yılın İslamofobiği ödülünü faşist İngiliz Savunma Birliği eski başkanı Tommy Robinson aldı. Adaylar arasında TV sunucusu Katie Hopkins, Brexit sürecinde evet cephesinin Bağımsızlık Partisi (UKIP) eski başkanı Nigel Farage, İngiltere İçin partisi kurucusu Anne Marie Waters ve Dışişleri Bakanı Boris Johnson yer aldı. Ödüllerin medya kategorisinde ise Fox News birinci oldu.

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler