"Edouard Philippe"

Fransa | Nefret Suçlarıyla İnternette Mücadele Planı Açıklandı

Fransa Başbakanı Edouard Philippe tarafından açıklanan planda, sanal platformlarda ırkçılık ve ayrımcılıkla mücadele adına alınacak tedbirler yer alıyor.

İnternet üzerinden ırkçı ve antisemit nefret söylemiyle mücadele planının detaylarını açıklayan Fransa Başbakanı Edouard Philippe, Fransa sınırları içerisinde yazılan ve paylaşılan her iletinin Fransa yasalarına tabi olduğunu belirtti.

MedyaParis’in haberine göre, yeni planla 2018-2020 arasında ırkçılık, ayrımcılık ve antisemitizmle mücadele adına etkin tedbirlerin alınması ön görülüyor.

Başbakan Philippe tarafından Paris’teki Göç Tarihi Müzesi’nde açıklanan planda, çeşitli internet kanallarında söz konusu içeriklere karşı mücadele başlatılacak. İnternet ortamında son dönemde ırkçı ve ayrımcı fikirler üreten, antisemit ve nefret yayan paylaşımların arttığına dikkati çeken Philippe, Avrupa çapında bir mücadelenin yürütülmesi için internet devlerinin sorumluluğunu ortaya koyan çalışmaların yapılacağını kaydetti.

Nefret suçlarının cezalarının artırılması ve takibi için seferber edilen olanakların artırılacağını belirten Fransız Başbakan, bu çerçevede, Pharos isimli internette uygunsuz içerik şikayet sisteminin geliştirileceğini ve nefret suçlarından ceza alan kişilerin ilgili derneklerde, zorunlu olarak nefret suçlarını takip ve izleme göreviyle cezalandırılacağını açıkladı.

Edouard Philippe, internet suçlarıyla mücadele için eylül ayından itibaren özel bir araştırma ağı oluşturulacağını ifade ederek bu amaçla yine özel eğitimli yargıçların görevlendirileceğini kaydetti.

Eğitim alanında da internette nefret söyleminin önlenmesi amacıyla harekete geçileceğini vurgulayan Fransız başbakan, Eğitim Bakanını, acil müdahale ekibi oluşturulması ve okullarda nefret suçlarının önlenmesi için çalışmalar yapması konusunda görevlendirdiğini belirtti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, daha önce yaptığı açıklamada, internet üzerinden yapılan ırkçı ve nefret suçu karakterli paylaşımların en kısa sürede kaldırılması için, Avrupa Birliği (AB) çapında yasal düzenlemenin kabulü çağrısında bulunmuştu.

5 Mart’ta Fransa’da aşırı sağcı Ulusal Cephe (FN) lideri Marine Le Pen hakkında, Twitter hesabından DEAŞ’ın propaganda videolarından paylaştığı gerekçesiyle soruşturma açılmıştı. (meb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler