"Cami"

İngiltere | Cami Ve Yakınındaki Sih Tapınağına Saldırı

İngiltere’nin Leeds kentinde bir cami ve yakınındaki Sih tapınağına aynı gece iki ayrı saldırı gerçekleştirildi. Polis olayın "nefret suçu" olabileceğini duyurdu. 

İngiltere’nin Leeds kentinde, bir cami ve Sih tapınağına aynı gece iki ayrı saldırı düzenlendi. Leeds şehrinin güney batısında bulunan Baeston’da meydana gelen saldırılarda, iki ibadet yerinin de kapısına yanıcı bir sıvı dökülüp ateşe verildi. Baeston Merkez Camii’ne yapılan saldırı, itfaiye ekiplerinin acil müdahalesi sonrası ateşler büyümeden engellendi. Saldırının yapıldığı saatlerde caminin yakınındaki Sih tapınağına da benzer bir saldırı düzenlendi. Olaylarla ilgili olarak şüpheli bir kişi tutuklandı.

Polis: Saldırılar Nefret Suçu Olabilir

Polis, şehrin banliyölerinden Beeston’da gerçekleştirilen saldırıların nefret suçu amaçlı olabileceğini duyurdu. Bölgedeki polis birliğinden Müfettiş Richard Holmes, saldırıların yapıldığı yerleri ve meydana geldikleri zaman göz önüne alındığında bu iki saldırının bağlantılı olabileceğine dikkat çekti. Saldırıların nefret suçu ile ilişkisi yönünden soruşturmalarına devam ettirdiklerini belirtti.

Saldırılar Ciddi Endişelere Yol Açabilir

Müfettiş Lan O’Brien ise saldırıların şehirdeki hem Müslüman hem de Sih topluluklar için ciddi endişelere yol açabileceğini söyledi. Onları güvenceye almak için bu toplulukların önemli temsilcileriyle yakın bir şekilde çalıştıklarını ifade etti. Buna ek olarak bölgedeki devriye sayısının artırıldığını da belirten O’Brien, belirli toplulukları hedef alarak bölünme ve gerilimlere neden olabilecek nefret suçlarının hoş görülemeyeceğini ifade ettti. Müfettiş O’Brien,  bu saldırıların sorumlu ve destekçilerini bulmak için ellerinden gelen herşeyi yapmaya devam edeceklerini söyledi.(eg)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler