"Bremen"

Bremen’deki Meydana Marwa el-Sherbini’nin Adı Verildi

Almanya'nın Dresden şehrinde uğradığı ırkçı saldırı sonrası hayatını kaybeden Marwa el-Sherbini'nin ismi, Bremen'de adının verildiği meydanda yaşayacak.

© facebook

Almanya’nın Dresden şehrinde 2009 yılında İslam karşıtı Alex Wiens’in saldırısı sonrası hayatını kaybeden Marwa el-Sherbini‘nin ismi, Bremen’de bir meydana verildi. Weser Kurier’de yayımlanan habere göre perşembe günü Bremen’in Steintor semtinde, Almanya’da İslam karşıtı ırkçılığın ilk kurbanı olan Marwa el-Sherbini Meydanı’nın açılışı gerçekleştirildi. Bremen Doğu Banliyö Sözcüsü Daniel de Olano meydana ilişkin, “Bu meydan Marwa el-Sherbini’yi anmak için en uygun meydan.” diye açıklama yaptı.

Irkçı Saldırı Mağdurlarının Fotoğrafları da Yer Aldı

Meydanda ayrıca ırkçı saldırılar sonucu hayatını kaybeden 12 kişinin fotoğraflarının bulunduğu hatıra sergisinin de açılışı gerçekleştirildi. 2012 yılında trafo merkezinden dönüştürülen sergi alanındaki resimler, daha önce üzerleri karalandığı için grafiti geçirmeyen bir cam ile kaplandı. Wilhelm Wagenfeld okulu tarafından hazırlanan ırkçı saldırıya maruz kalan 12 kişinin kısa özgeçmişi de cam çerçeveye yazıldı.

Marwa el-Sherbini, 2009 yılında çocuk parkında ırkçı hakarete maruz kaldığı olayın mahkemeye aksettirilmesi sonrası şahit olarak davet edildiği Dresden Eyalet Mahkemesi’nde eşinin ve üç yaşındaki oğlunun gözlerini önünde 18 kere bıçaklanarak öldürülmüştü. Öldürüldüğünde ayrıca 3 aylık hamile olan El-Sherbini, 2005 ile 2008 yılları arasında Bremen’de ikamet etmişti.(hk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Diğer Gündem Yazıları

Son Yüklenenler