'Fransa'

Belediye Dergisinde Yer Alan İslamofobik Yazı Büyük Tepki Çekti 

Fransa’da başkent Paris'in kuzeydoğusundaki Franconville Belediyesi tarafından çıkarılan dergide yer alan yazıda, İslam ve Müslümanlara yönelik hakaret içeren cümlelere yer verildi.

Franconville Belediye Dergisi@ değişiklikler: Perspektif

Fransa’da başkent Paris’in kuzeydoğusunda yer alan 40 bin nüfuslu Franconville Belediyesi tarafından aylık çıkarılan dergide yayınlanan bir makalede İslam ve Müslümanlara yönelik hakaret içeren ifadeler kullanıldı.

Derginin şubat ayı için çıkarılan sayısında yayınlanan “Franconville İçin ayağa kalk” başlıklı makalede, İslam’ın içerisinde dinin yanı sıra siyasi, ekonomik ve askeri motiflerin de olduğu savunulurken, dini değerlerin diğerlerini örtmek için kullanıldığı iddia edildi. Ayrıca “İslamcılığın” açık toplumlarda; okullarda helal yemek, Arapça eğitimi ve cami için arsa talepleriyle başladığının savunulduğu makale “Tehlike hala canlı” ifadeleriyle sonlandırıldı.

“Bu Tarz Bir Yazının Fransa’da Yeri Yok”

Sosyal medyada Müslümanların büyük tepki gösterdiği yazı ile ilgili açıklama yayınlayan Fransa İslamofobi İle Mücadele Derneği (CCIF), Fransız nüfusunun bir bölümüne yönelik yaftalayıcı ve kötü niyetli ifadelerin kullanıldığı böyle bir yazının Fransa’da yerinin olmadığı savunuldu. Bu tarz ifadelerin yer aldığı bir yazının bir belediye dergisinde ise asla olmaması gerektiğine dikkat çekildi. CCIF, Franconville Belediye Başkanı Xavier Melki ve derginin Genel Yayın Yönetmeni’ne de çağrıda bulunarak belediye desteği ile çıkarılan bir dergide bu tarz bir yazıya yer verilmesinin birlikte yaşamı baltalayacağı uyarısında bulunuldu.

CCIF, Belediye tarafından 16 bin adet bastırılan derginin Franconvilleli vatandaşların posta kutusuna bırakıldığını, ayrıca derginin belediyenin internet sitesinde de yayınlandığını duyurdu.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler