'Belçika'

Belçika’da 9 Yaşındaki Filistinli Çocuk Sığınmacı Kampında Ölü Bulundu

Belçika'da 9 yaşındaki Filistinli bir çocuğun cesedi annesi ile kaldığı sığınmacı kampında bulundu. Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 5 kişi tutuklandı.

Fotoğraf: AA, Değişiklikler Perspektif

Belçika‘nın Anvers kentinin Broechem kasabasındaki sığınmacı kampında 9 yaşında Filistinli bir çocuk ölü bulundu.

Yerel basında yer alan haberlere göre, Anvers’in Broechem kasabasında bulunan sığınmacı kampında annesiyle birlikte kalan 9 yaşında Filistinli çocuğun cesedi kamp alanında bulundu. Filistinli çocuğun pazartesi akşamı kampta bisiklet kullanırken kaybolduğu ifade edilen haberlerde, savcılığın cinayet soruşturması başlattığı ve 5 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Tutuklandılar

Konuyla ilgili Anvers Savcılığı’ndan yapılan açıklamada da gözaltına alınan şüphelilerin tutuklandığı duyuruldu. Açıklamada, soruşturma kapsamında elde edilen bulguların “Filistinli çocuğun rehin alındığı ve cinayete kurban gittiği” yönünde olduğu ifade edildi. Öte yandan Filistinli çocuğun fidye karşılığı rehin alınmış olabileceğine dair iddialar doğrulanmazken, cinayetle suçlanarak tutuklanan kişilerin 19 ila 34 yaşlarında ve Filistin uyruklu olduğu bildirildi. Sanıkların suçlamaları kabul etmediği kaydedildi.

Başbakan: “Sorumlular Cezalandırılacaktır”

Konuya ilişkin sosyal medya hesabından bir mesaj paylaşan Belçika Başbakanı Charles Michel, “Çocuğun trajik ölümüyle ilgili taziyelerimi sunuyorum. Konuya ilişkin bağımsız ve şeffaf bir soruşturma başlatılacaktır. Sorumlular cezalandırılacaktır.” ifadelerini kullandı.(AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler