'Fransa'

Fransa’da Aşırı Sağcı Hücreye Operasyon: Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Fransa polisi, ülkede yaşayan Müslüman ve Yahudi gruplara saldırı hazırlığında olduğu belirtilen neo-nazi hücresine baskın düzenledi.

Fransa‘da polis, Müslümanların ve Yahudilerin ibadet yerlerine saldırı hazırlığı yapmakla suçlanan aşırı sağcı neo-nazi hücresine baskın düzenledi.

BFM TV’de yer alan habere göre hücreyi aylarca takibe alan polis, Eylül 2018 ile Mayıs 2019 arasında yaptığı operasyonlarla 5 kişiyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan aşırı sağcı grup arasında bir jandarma ile 15 yaşındaki bir çocuğun da olduğu aktarıldı. Grup üyelerinin tamamının aşırı sağcı ideolojiye sahip olduğu bildirildi. Bir forum üzerinde konuştukları belirlenen kendilerine “siyah güvercin” lakabı takan aşırı sağcı grup üyelerinin Fransa’daki Yahudi Kurumları Temsilcileri Konseyi’nin(CRIF) yıllık yemeği ile Müslümanları hedef alan saldırılar planladıkları ortaya çıktı.

Jandarmanın Evinde Silah ve Mühimmat Ele Geçirildi

Soruşturmanın 7 Eylül’de Fransa‘nın güneydoğusundaki Grenoble şehrinde bir jandarmanın gözaltına alınması ile başladığı kaydedildi. Jandarmanın evinde yapılan aramada, kalaşnikof mühimmatı, patlayıcılar, bir glock marka tabanca ve bir tüfek ele geçirildi. Şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Polisin soruşturmayı deinleştirmesi sonrası ekim ayında iki kişinin daha gözaltına alındığı kaydedilirken, 15 Ocak 2019’da da Paris Terörle Mücadele Savcılığı, “terör amaçlı suç örgütü oluşturmak” suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma çerçevesinde son olarak ise mayıs ayında biri 15 yaşında iki kişinin daha gözaltına alındığı aktarıldı.

Şüphelilerin adli kontrol şartıyla serbest bırakıldığı kaydedilirken, daha önce serbest bırakılan jandarmanın ise yeniden gözaltına alınarak tutuklandığı duyuruldu.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler