'Başörtüsü Yasakları'

Fransa’da Okul Gezilerinde Başörtülü Annelere Getirilen Yasak İptal Edildi

 Fransa’da daha önce senatoda kabul edilen başörtülü annelerin okul gezilerine katılmasını yasaklayan değişiklik, meclis ve senatonun oluşturduğu ortak komisyonda iptal edildi.

14 Haziran 2019 admin

Fransa’da tartışma yaratan başörtülü annelerin okul gezilerine katılmasınının yasaklanması ile ilgili senatoda kabul edilen değişiklik iptal edildi. Fransa’da milletvekilleri ve senatörlerin oluşturduğu ortak komisyonda gündeme gelen yasa değişikliği teklifi geri çekildi. 

13 Haziran’da hükümetin hazırladığı okul yasası reformunu görüşmek üzerine toplanan komisyonda, daha önce merkez sağ Cumhuriyetçiler Partisi’nin (LR) teklif ettiği yasak gündeme geldi. Milletvekilleri ve senatörler, değişikliğin reform paketinden çıkarılması konusunda uzlaştı. Böylece yasa değişikliğinin meclis gündemine gelmesinin de önü kesilmiş oldu. 

“İslamofobi Alan Kazanıyor”

Yasağa karşı uzun süredir mücadele veren aktivist Sihame Assbague, yasa teklifinin geri çekilmesinin iyi bir gelişme ancak daha atılması gereken çok adım olduğuna dikkat çekti. Assbague, İslamofobi’nin son yıllarda medya, siyaset ve hukuki olarak da büyük alan kazandığına vurgu yaparak, mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Danıştay, 2013’te yayımladığı raporda, okul gezilerinde öğrencilere refakat edenlerin kamu görevlisi olmadığını, bu kişilerin dini sembol taşıyabileceğini belirtmişti.(fk)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler