'Almanya'

Almanya’da Müslüman Mahkumlara “Manevi Bakım Rehberliği” Geliyor

Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyaleti'nde eylül ayından itibaren Müslüman mahkumlar için “Manevi Bakım Rehberliği” projesi hayata geçiriliyor. 

@Shutterstock değişiklikler Perspektif

Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyaleti’nde Müslüman mahkûmlar için “Manevi Bakım Rehberliği” projesi hayata geçiriliyor. Eylül ayından itibaren Müslüman mahkumlara “manevi bakım” konusunda rehberlik hizmetinin sunulacağı açıklandı. Projeyle alakalı Rheinland-Pfalz Adalet Bakanlığı Sözcüsü Christoph Burmeister yaptığı açıklamada, eyaletteki hapishanelerde yaklaşık 3200 mahkumun bulunduğunu kaydederken, bunların 500’den fazlasını Müslümanların oluştuğunu ifade etti. 

İslami Bilimler Eğitimi Alıp Güvenlik Kontrolünden Geçtiler

Burmeister açıklamasında, “Müslüman mahkumlar eylül ayından itibaren “Manevi Bakım Rehberliği” hizmeti alabilecek. Hizmet verecek uzmanlar 3 tam gün çalışacak ve ücret karşılığı Almanca hizmeti de sunacak. Bu uzmanlar Almanya’da İslami bilimler konusunda eğitimlerini tamamlamakla birlikte, güvenlik kontrollerinden de geçtiler. Uzmanlardan biri daha önce Baden-Württemberg Eyaleti’nde tecrübe kazandı ve bu ay çalışmaya başladı.” ifadelerini kullandı. 

Proje Çalışmaları 2017’de Başlatılmıştı

Almanya’nın Rheinland-Pfalz Eyaleti’nde 2017 sonunda Müslüman mahkûmların manevi bakımı için bir konsept oluşturulmuştu. Rheinland-Pfalz Adalet Bakanı Herbert Mertin tarafından duyurulan projede, bu hizmetin hapishanelerde kalan tüm Müslüman mahkumları kapsaması öngörülmüştü. (bb)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler