'Kumanya'

Hasene’den Türkiye’deki İhtiyaç Sahiplerine 10 Milyon TL’lik Kumanya Yardımı

Merkezi Almanya'da bulunan Hasene International İnsani Yardım Derneği, Türkiye’deki ihtiyaç sahibi aileler ve mültecilere ulaştırılmak üzere 10 milyon TL kumanya ve insani yardım kararı aldı.

Hasene International İnsani Yardım Derneği, Türkiye’deki ihtiyaç sahiplerine ve mültecilere yönelik olarak 10 milyon TL tutarında bir yardım kararı aldı. Derneğin Başkanı Mesud Gülbahar, yardım çalışmalarında Türkiye’nin de önemli bir yeri olduğunu belirterek bu kararın gerekçesini şu şekilde açıkladı: “Türkiye Suriyeli mültecilere çok uzun bir süredir ev sahipliği yapıyor. Bu ev sahipliği esnasında mültecilerin desteğe ihtiyaçları var. Türkiye hem Suriyeli mültecilerin bulunması, hem de Almanya başta olmak üzere yurt dışında yaşayan insanların köklü aile bağlarının orada olması sebebiyle bizim yardım faaliyetlerimizde önemli bir yere sahip. Biz de şu anda zor durumda olan kardeşlerimize destek olmak amacıyla bu kararı almış bulunuyoruz.”

Yardımın Türkiye’deki Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği üzerinden ve Hasene’nin temsilciliklerinin olduğu illerde, valiliklerin de koordinasyonuyla bilfiil dernek görevlileri tarafından dağıtılacağını belirten Gülbahar, özellikle güncel salgından doğrudan etkilenenlere de ulaşmak istediklerini belirtti: “Özellikle pandemi esnasında yaşlılarımız ihtiyaçlarını gidermek konusunda zorluk yaşıyorlar. Biz onlara da ağırlık vererek kumanyalarımızı dağıtacağız.”

110 bin 613 Kumanya Bağışı Toplandı

Hasene Sosyal Yardımlaşma Derneği Türkiye Başkanı Abdullah Erbay, Hasene International Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin Türkiye’ye 10 milyon TL kumanya ve insani yardım kararını bir video ile duyurdu. Erbay, “Hasene gönüllülerine ve bu güzelliğin ortaya çıkması için bağışta bulunan tüm bağışçılarımıza teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Erbay şunları söyledi: “Dünyanın içinden geçtiği korona krizi tüm ülkeleri etkilediği gibi yaklaşık 4 milyon mülteciye ev sahipliği yapan ve asgari ücret ile aile geçindiren çok sayıda insanın yaşadığı ülkemiz Türkiye’yi de etkilemiş durumda. Ülkemizin yaşadığı gerçekler dikkate alınınca Türkiye’de yapılacak kumanya ve insani yardımlar çok daha anlamlı hale geldi ve önem kazandı. Bu acı gerçeğin yol açacağı sosyal sıkıntıları dikkate alan Almanya merkezli Hasene International Sosyal Yardımlaşma Derneği, Türkiye’mize 10 milyon TL kumanya ve insani yardım kararı almış durumda. Ailelerin zor günlerinde insanlık adına duyarlı davranarak ciddi bir yardım kararı alan Hasene yönetimine çok teşekkür ediyorum. ”

Hasene International derneği her yıl ramazan ayı öncesi başlattığı kumanya kampanyası ile bu yıl da dünyanın farklı ülkelerindeki yüz binlerce ihtiyaç sahibine ulaşmayı hedefliyor. 20 Şubat-31 Mart tarihleri arasında gerçekleşen kampanyayla toplamda 110.613 kumanya bağışı toplandı. “Kumanyanın hikmeti yardımlaşmaktır” sloganıyla yürütülen kampanya bu yıl da Kovid-19 salgınına rağmen yüzbinlerce muhtaca ulaştırılacak. Koronavirüs salgını nedeniyle gözlemci gönderilemeyen ülkelerdeki dağıtımlar ise oradaki partner kurumlar aracılığıya gerçekleştirilecek. Bir kumanya bedelini 50 euro olarak tespit eden Hasene; Afrika, Asya, Avrupa ve Güney Amerika’da olmak üzere dünyanın 60 ülkesinde on binlerce ihtiyaç sahibine kumanya ulaştırıyor. (P, C)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#2

*Tüm alanları doldurunuz

  • Nurcan ugurlu
    2022-01-09 16:07:48

    Bende her ay düzenli yardım etmek istiyorum

  • Cemil demir
    2020-06-16 23:13:53

    Rabim daima sizinle olsun allah sizden razı olsun insanların zor zamanında yanında oluyorsunuz sizi candan kutluyorum☝️??

Son Yüklenenler