'Aşırı Sağ'

Almanya’da Siyahi Öğrenciye Irkçı Cinayet Teşebbüsü

Almanya’nın Saarbrücken kentinde Gabonlu bir öğrenci, ırkçı bir kişinin bıçaklı saldırısına uğradı. Saldırgan kısa süre sonra tutuklandı.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Almanya’nın güneybatısındaki Saarbrücken’de cumartesi sabahı bir otobüs durağında bekleyen üniversite öğrencisi, siyah ten renginden dolayı sözlü saldırıya uğradı. 24 yaşındaki saldırgan Gabonlu öğrenciyi öldürmekle tehdit etti ve ardından öğrenciye fiziksel şiddet uygulayarak yere serdi. Fail daha sonra yerde yatan öğrencinin boynuna ve üst vücut bölgesine bıçak darbeleri indirmeye başladı. Gabonlu öğrenci bıçak darbelerinden kaçmayı başardı ve yüksek sesle yardım çağrısında bulundu. Olay yerinden geçen bir arabadan dolayı kaçan ırkçı saldırgan, kısa bir süre sonra olay yerinin yakınlarında tutuklandı.

Cumartesi günü Başsavcı’nın talebi üzerine zanlı hakkında cinayete teşebbüs nedeniyle tutuklama emri çıkarıldı ve Saarbrücken ıslah tesisine götürüldü. Savcılık, mağdurun sağlık durumuyla alakalı henüz bir açıklamada bulunmadı.

Irkçı Saldırılarla Mücadele Komisyonu

Almanya’da ırkçı motiflerle işlenen suçlarda artış var. 2019 yılında işlenen siyasi suçların raporu mayıs ayında kamuoyuyla paylaşıldı. Rapora göre ülkede 2019 yılında işlenen 41 bin 177 siyasi suçun yarısından fazlası aşırı sağcılar tarafından işlendi. Raporu kamuoyuyla paylaşan Almanya İçişleri Bakanı Horst Seehofer, “En büyük tehdit aşırı sağdan geliyor.” ifadesini kullandı.

Almanya’da aşırı sağ ve ırkçılıkla mücadele için kurulan Kabine Komisyonu, bu yıl ilk kez 20 Mayıs’ta toplanmıştı. Toplantıda aşırı sağcılık meselesi ele alındı. Bu toplantıda Almanya Göç, Mülteci ve Uyumdan Sorumlu Devlet Bakanı Annette Widmann-Mauz, ırkçılık tehlikesine uzun süre sessiz kalan Alman siyasetini eleştirmişti. Aşırı sağcı şiddet olaylarını konuşmanın yeterli olmadığını vurgulayan Widmann Mauz, “Bu tür suçların ideolojik üreme alanını kökünden kurutmalıyız.” çağrısında bulunmuştu.

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler