'Almanya'

Türkçe Konuştuğu İçin Ceza Alan Öğrencinin Avukatına Tehdit Mektubu

Almanya'da ayrımcılıkla mücadele konusunda son zamanlarda gündemde olan davaların avukatlığını yapan Yalçın Tekinoğlu'na tehdit mektubu gönderildi. Zarfta beyaz bir tozun da bulunduğunu söyleyen Tekinoğlu'na göre aldığı tehdit şaşırtıcı değil. 

3 Ağustos 2020 admin
Fotoğraf: Dürüst/Facebook.com

Almanya’da avukatlık yapan Yalçın Tekinoğlu’nun bürosuna bir tehdit mektubu ile içinde beyaz bir toz bulunan zarf gönderildi. Mektubu açmadan önce eline aldığında, içerisinde toz gibi kırıntıların olduğunu fark eden Tekinoğlu, doğrudan polisi aradı. Tekinoğlu’nun bürosuna gelerek zarfı açan polis memurları, özel patlayıcı uzmanlarını çağırarak söz konusu maddenin patlayıcı olmadığını tespit ettiler ve zarftan çıkan tozu incelemek üzere labaratuvara gönderdiler.

Soruşturmanın sıhhati için mektubun içeriğinden bahsetmeyen Tekinoğlu, Perspektif’e yaptığı açıklamada tehdit almasına şaşırmadığını ifade etti. “Bu tarz bir tehdit mektubu, işimi başarılı bir şekilde yapmış olmama bir onay olarak değerlendiriyorum. Ben işimi iyi şekilde yapmasam, karşı taraf benim yürüttüğüm hukuki sonuçlardan rahatsız olmazdı. Barodaki avukatlardan destek mesajları aldım. Mannheim Emniyet Müdürü’nün de konudan haberdar olduğunu öğrendim. Emniyet güçleri tehdit eden faili yakalamak için soruşturmayı başlattılar.”

Yalçın Tekinoğlu, Almanya’nın Hamburg kentinde Edeka’ya ait bir süpermarkete başörtüsü sebebiyle yardımcı işçi olarak kabul edilmeyen genç kızın avukatlığını yapmış, hukuki süreç sonunda süpermarkette ayrımcılık yapan müdür işten atılmıştı. Ayrıca genç kıza tazminat ödenmişti. 

Tekinoğlu ayrıca Baden-Württemberg Eyaletindeki bir okulda, teneffüste Türkçe konuştuğu için öğretmeninden ceza alan öğrencinin ailesinin avukatlığını yapmıştı. Söz konusu ceza, “okul bahçesinde Türkçe yasağı” şeklindeki yeni bir tartışma başlatmış, ceza veren öğretmen hakkında inceleme başlatılmıştı. (ezk)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler