'Almanya'

Okullarda Ders Esnasında Maske Zorunluluğu Geldi

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde ortaöğretim ve meslek eğitimi veren okullarda ders esnasında öğrencilere maske takma zorunluluğu getirildi. Eyalet Okul Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre 1. sınıftan 4. sınıfa kadar olan öğrenciler maske zorunluluğunun dışında tutulacak. 

3 Ağustos 2020 admin
Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Yaz tatilinden sonra okulların açılmasıyla birlikte Almanya’nın Kuzey Ren-Vestfalya Eyaletinde maske zorunluluğu da yürürlüğe girecek. Öğrenciler maskelerini yanlarında getirecek ve maske bedellerini de kendileri karşılayacaklar. Bunun dışında okullar, öğrencilerin maskelerini evde unutmaları durumunda yedek maskeleri hazır bulunduracaklar. Eğitim Bakanı Yvonne Gebauer, okullarda maske zorunluluğunu şu ifadelerle savundu: “(Kuzey Ren-Vestfalya olarak) diğer eyaletlere kıyasla çok sert bir konsept sunuyoruz, çünkü tatilden sonra okulda eğitime başlayacak ilk büyük eyalet biziz. Tatilden geri dönenlerin getirebileceği salgın dalgası nedeniyle çok dikkatli olmalıyız.” Gebauer ayrıca 5. sınıftan itibaren maske zorunluluğunu, eyalette artan koronavirüs vaka sayıları nedeniyle bir mecburiyet olarak nitelendirdi.

Yeni eğitim döneminde yurt dışına okul gezilerinin sonbahar tatiline kadar yasaklanması; yalnızca Almanya içindeki gezilerin mümkün olması planlanıyor. Okullarda eğitim, yalnızca yeteri kadar havalandırılabilecek sınıflarda verilecek. Bu durumun bazı okullarda kapasite sorunu ortaya çıkartması bekleniyor.

Kuzey Ren-Vestfalya’da kreş ve anaokullarının da 17 Ağustos’tan itibaren düzenli işleyişe dönmeleri bekleniyor.

Almanya’da İkinci Dalga Endişesi ve Maske Zorunluluğu

Almanya’da ikinci dalga endişesi temmuz ayında vaka sayılarının artmasıyla birlikte yükselişe geçti. Almanya’da haziran ve temmuz başında günlük 200 ile 500 arasında seyreden yeni vaka sayıları temmuz ayının sonundan beri günlük 600 ila 800 arasında seyretmeye başladı. Almanya’da bulaşıcı hastalıklar alanında çalışmalar yürüten ve hükümeti bilgilendiren Robert Koch Enstitüsü (RKI) tarafından yapılan açıklamada, son haftalarda vaka sayılarının artışının bazı yerel bölgelerle sınırlı kalmadığını, ülke genelinde vaka sayılarının yükseldiği uyarısında bulunuldu. İnsanların dikkatsiz davrandıkları ifade edilen açıklamada, insanların yoğun bir şekilde bir araya geldiği yerlerde yeni vakaların ortaya çıktığı belirtildi.

RKI, mesafe ve hijyen kurallarına uyulması ve eyalet yönetimlerinin belirlediği yerlerde maske takılmasını istemişti. Eyaletler, Kovid-19’la mücadele kapsamında mağazalarda ve toplu taşıma araçlarında maske takılmasını zorunlu kılıyor. Alman hükümetinin belirlediği ve 130 ülkeyi kapsayan risk bölgelerinden dönenler negatif Kovid-19 testi bulundurmadıkları takdirde 14 günlük karantinaya girmeleri gerekiyor.

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler