'Irkçılık'

Almanya’da Irkçı Tehdit Mektupları Skandalında Sayı Artıyor

Almanya'da son iki yılda ırkçı tehditler içeren 99 adet mektup yollandığı tespit edildi. Bunlardan 82 tanesi NSU 2.0 imzasını taşıyor.

21 Ağustos 2020 admin
Fotoğraf: @Shutterstock / Değişiklikler: Perspektif

Almanya’da son aylarda pek çok siyasi, akademisyen, hukukçu, gazeteci ve sanatçı NSU 2.0 imzalı ırkçı ifadeler içeren tehdit mektupları aldı. Tehdit mektuplarının hızla artması üzerine başlatılan soruşturmada, Almanya’da 2018’den bu yana toplam 99 ırkçı tehdit mektubunun yollandığı belirlendi.

Hessen Eyaleti İçişleri Bakanı Peter Beuth, Wiesbaden’de bulunan eyalet parlamentosu soruşturma komisyonunda yaptığı açıklamada söz konusu mektupların 8 eyalette toplam 28 kişiye yollandığını tespit ettiklerini açıkladı. Mektupların daha çok elektronik posta yoluyla yollandığı belirtilirken, bunlardan 82’sinin NSU 2.0 imzası taşıdığı tespit edildi. Temmuz ayında bu rakam 70 olarak açıklanmıştı.

Tehdit mektubu alanlar arasında Hessen Eyalet İçişleri Bakanı Peter Beuth’un kendisi de yer alıyor.

“NSU 2.0” İmzalı Tehdit Mektupları

2018 yılında, aşırı sağcı Nasyonal Sosyalist Yeraltı (NSU) terör örgütü davasının müdahil avukatlarından biri olan ve Frankfurt’ta yaşayan Seda Basay Yıldız da “NSU 2.0” imzalı tehdit mektupları almıştı. İnceleme kapsamında, Yıldız’ın kişisel bilgilerine Frankfurt polis karakolundaki bir bilgisayardan bakıldığı tespit edilmişti.

Geçtiğimiz aylarda Sol Parti Genel Başkan Vekili ve partisinin Hessen Eyalet Meclisi Grup Başkanı Janine Wissler ve Berlin’de yaşayan Türk komedyen İdil Baydar da “NSU 2.0” imzalı tehdit mailleri almış, Wissler ve Baydar’ın kişisel bilgilerinin de Hessen eyalet polisinin bilgisayarından araştırıldığı tespit edilmişti. Hessen Emniyet Müdürü Udo Münch, Almanya’da ırkçı tehdit mektubu olayında ihmali olduğu suçlamalarının ardından istifa etmişti.

NSU 2.0 imzalı mektupları alanlar arasında Sol Parti (Die Linke) Grup Başkanı Amira Mohamed Ali, milletvekili Sevim Dağdelen, Gökay Akbulut, Yeşiller Partisi’nden Aşağı Saksonya Milletvekili Filiz Polat, Anton Hofreiter, Renate Kunast, Almanya Müslümanlar Merkez Konseyi (ZMD) Başkanı Aiman Mazyek ve Yeşiller Partili Hannover Belediye Başkanı Belit Onay da bulunuyor.

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#2

*Tüm alanları doldurunuz

  • admin
    2020-08-26 11:39:02

    Merhaba, haberin kaynağı haberde link olarak ekli. İyi günler.

  • ESMA
    2020-08-21 21:23:49

    Merhaba. Bu haberin kaynağını gönderebilirmisiniz. Teşekkür ederim

Son Yüklenenler