'Koronavirüs Pandemisi'

Belçika’da Kovid-19 Vakalarındaki Düşüş Sürüyor

Belçika'da yeni tip koronavirüse (Kovid-19) yakalanan hastaların sayısında son günlerde sağlanan düşüş devam ediyor.

27 Ağustos 2020 admin

Belçika’da koronavirüse yakalanan hastaların sayısındaki düşüş devam ediyor. Belçika Ulusal Halk Sağlığı Enstitüsünün verilerine göre, 16-22 Ağustos haftasında Belçika’da günlük vaka sayısı bir önceki haftaya göre yüzde 8 azalarak 490 oldu. Ülke genelindeki düşüşe rağmen başkent Brüksel bölgesinde yeni vakalarda yüzde 70’ten fazla artış belirlendi. Belçika genelinde koronavirüste toplam vaka sayısı 82 bin 447, ölüm sayısı ise 9 bin 878 oldu.

Kamuya Açık Alanlarda Maske Zorunluluğu

Belçikalı yetkililer, kayıtlardaki ölüm sayısının güncellendiğini, özellikle saygının ilk döneminde bakım evlerinde kalırken hayatını kaybeden bazı kişilerin ölümlerinin birkaç kez kaydedildiğini açıkladı. Bu nedenle ülkedeki toplam ölü sayısının 121 azaldığı ifade edildi.

Belçika’da salgınla mücadele tedbirlerinin gevşetilmesi ve ardından temmuz ayında yeni hasta sayılarında görülen hızlı artış üzerine hükümet yeniden bazı tedbirleri devreye sokmuştu. Önlemler arasında başkent Brüksel gibi bazı bölgelerde kamuya açık alanların tamamında maske takılması, sakıncalı sayılan ülkelerde tatil yapıp Belçika’ya dönenlere 14 günlük karantinaya girme ve test yaptırma zorunluluğu; kafe ve restoranlara gidenlerin iletişim bilgilerini bırakması, birçok dükkan ve mağazanın en geç 22.00’de kapanması gibi zorunluluklar bulunuyordu. (AA, P)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler