'Yeni Zelanda'

Yeni Zelanda’da Polisler Başörtüsü Takabilecekler

Yeni Zelanda Polis Teşkilatı, başörtüsünün resmi polis üniformasına dahil edildiği açıkladı.

Fotoğraf: Yeni Zelanda Polisi

Yeni Zelanda medyasında çıkan haberlere göre ülkedeki Müslüman kadın polisler, bundan böyle resmi üniformanın belirlediği standartlara uygun bir şekilde başörtüsü takabilecekler. Polis kuvvetleri, takılması kolay olan ve takarken kişinin işini yapmasını engellemeyen kullanışlı başörtüsü planlamak için farklı kumaş ve stillerle çalışmaya başladı.

Yeni Zelanda emniyet kuvvetleri yaptığı açıklamada, “Farklı bakış açılarının ve deneyimlerin, yaptığımız işte bizi daha iyi hale getirdiğinin farkındayız. Farklı becerilere, geçmişlere ve deneyim seviyelerine sahip insanlara ihtiyacımız var. Yeni Zelanda toplumunun ihtiyaçlarına bugün ve gelecekte etkili bir şekilde hizmet edebilmemiz için çeşitliliği korumamız önemli. Hizmet verdiğimiz toplulukları yansıtarak ve farklı düşünceleri takdir ederek, problemleri daha iyi çözmeyi ve daha iyi sonuçlar elde etmeyi hedefliyoruz.” ifadelerinde bulundu.

Yeni Zelanda Kraliyet Polis Koleji’nden bu yıl 76 kişi polis memuru olmak üzere mezun oldu. Mezunların yarısından çoğunu kadınlar oluşturuyor. Polis mamuru Zeena Ali, mezunlardan biri. Ali, Christchurch terör saldırısı gerçekleştiğinde yaşadığı ülkedeki Müslüman toplumuna fayda sağlamak için polis akademisine katılmaya karar verdiğini belirtiyor. Zeena Ali, polis üniforması için tasarlanan başörtüsünü deneyip son tasarım netleşmeden başörtüsü konusunda fikir beyan ilk memurlardan.

Zeena Ali, resmi polis üniformasına başörtüsünün dahil edilmesiyle ilgili şu sözleri dile getirdi: “Emniyet teşkilatı, taktığım başörtüsünün sağlık ve güvenlik gerekliliklerinin yanı sıra kişisel ihtiyaçlarımı karşıladığından emin olmak için elinden geleni yaptı. Massey Tasarım Okulu ile birlikte çalıştılar, gelip beni ziyaret ettiler ve başörtüsü için ince ayarlamalar yaptık. Bu başörtüsününü takmaktan gurur duyuyorum. Umarım oradaki diğer insanlar da benimle gurur duyarlar.”

Perşembe günü gerçekleşen Polis Akademisi mezuniyet töreninde farklı etnik kökene sahip birçok polis adayı, polis memuru olmak üzere mezun oldu. Mezun olanların yaklaşık yarısı Avrupa harici kökene sahipken, mezunların dörtte biri Māori kökenine sahip.

Zeena Ali, polis üniformasında yapılan bu küçük değişikliğin Yeni Zelanda toplumu için güzel bir mesaj barındırmasını umduğunu dile getiriyor. Ali, polis akademisinin daha fazla Müslüman kadına ihtiyaç duyduğunu belirtiyor. Bu şekilde daha güçlü ve çeşitli bir ekip oluşurken daha fazla suçun önüne geçilebileceğinin altını çiziyor.

Yeni Zelanda polis teşkilatı, farklı kültürel kökenlere sahip insanları emniyet teşkilatına entegre eden uygulamalarıyla biliniyor. 2008 yılında ilk defa Sih erkeklerin kullandığı türbanı polis üniformasına dahil etmişti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler