'Hanau'

Savcılık Hanau Saldırganının Babasına Dava Açtı

Hanau savcılığı, hakaret suçu sebebiyle Hanau saldırganının babası H.R.’ye dava açtı.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı / Değişiklikler: Perspektif

Hanau savcılığı, Hanau saldırganı T.R.’nin babasına yönelik dava açtı. BILD’in haberine göre savcılık 73 yaşındaki H.R.’ye hakaret suçu sebebiyle dava açtı.

Haberde, saldırganın babası H.R.’nin sürekli olarak ırkçı ifadelerle dikkat çektiği belirtildi. Ayrıca H.R.’nin Hanau’da saldırının kurbanları için dikilen anıtların “halkı kışkırttığı” gerekçesiyle kaldırılmasını istediği ortaya çıktı. Komşuları ise H.R.’nin “saatli bir bomba” olduğunu düşünüyor.

“Irkçı Hakaretler Tolere Edilebilir Değil”

Saldırganın babası H.R. yılbaşından kısa bir süre önce evinin yakınında Hanau saldırısının kurbanlarına yönelik anma etkinliği düzenlendiği için ocak ayının başında şikâyette bulunmuştu. Şikâyetinin sebebi, polisin onu “vahşi yabancılardan” korumamasıydı. Şikâyette ayrıca, grubun “çenesini kapatıp, Alman halkına ve 23 Mayıs 1949 tarihli anayasaya boyun eğmeleri” gerektiğini söylediği de bulunuyor.

Başsavcı Dominik Bies, açılan dava ile ilgili olarak, bu tarz ırkçı hakaretlerin tolere edilebilir olmadıklarını ve Hanau Savcılığı tarafından tüm sonuçlarıyla takip edileceği açıklamasında bulundu.

Irkçı Terör Saldırısında 9 Kişi Hayatını Kaybetmişti

Almanya’nın Hanau kentinde 19 Şubat gece saatlerinde iki kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısında, 9 kişi hayatını kaybetmişti. Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren ırkçı terörist 43 yaşındaki T.R. ve 72 yaşındaki annesi evinde ölü bulunmuştu.

Saldırgan T.R.’nin avcılık belgesi olduğu ve ardında bir mektupla video bıraktığı kaydedilmişti. Almanya Başbakanı Angela Merkel saldırıyla ilgili “Irkçılık zehirdir, nefret de zehirdir ve bu zehir toplumumuzda vardır.” açıklamasında bulunmuştu. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler