'Almanya'

İslam Karşıtı Irkçılık Mağdurları Danışmanlık Hizmetine Erişebiliyor Mu?

Geçtiğimiz yıl, Almanya’da İslam karşıtı 901 suç kayıtlara geçti. Yapılan bir araştırma, ırkçılık karşıtı danışma merkezlerinin kaynak yetersizliği nedeniyle danışanları çoğu zaman destekleyemediğini gösteriyor.

@ Shutterstock.com değişiklikler: Perspektif

2020 yılında Almanya’da Müslüman karşıtı 901 suç kayıtlara geçti. Yakın zamanda yapılan bir araştırma, ırkçılık mağdurlarına destek veren danışma merkezlerinin kaynak yetersizliği nedeniyle çoğu zaman danışanları destekleyemediğini gösteriyor.

Almanya’da İslam karşıtlığı ve İslam karşıtı ırkçılık konularında çalışmalar yapan platform CLAIM, ülkede daha iyi danışmanlık hizmeti verilmesini talep ediyor. Platform, çarşamba günü yaptığı açıklamada ülkede çok az sayıda danışma merkezinin İslam karşıtı ırkçılıktan etkilenenlere dair özel çalışma yürüttüğünü belirtti.

Almanya’da ülke genelinde yapılan bir çalışmaya göre, araştırmaya katılan 79 danışma merkezinden yalnızca 4’ü İslam karşıtı ırkçılıktan etkilenenlere odaklanıyor. Taciz ve ayrımcılığa maruz kalan kişiler ise çoğu zaman bu durumla kendileri baş etmek zorunda kalıyor.

Müslümanlara Yönelik 901 Saldırı

Almanya’da her gün birileri ırkçı ayrımcılığın, yabancı düşmanlığının ve saldırıların hedefi oluyor. İslam karşıtı ırkçılık, genel olarak ırkçı nefret suçlarının göz ardı edilemeyecek derecede büyük bir kısmını oluşturuyor. 2020’de ülke çapında 901 tane Müslüman karşıtı ve İslamofobik suç kayıtlara geçti.

CLAIM’de Proje Müdürü olarak görev yapan Güzin Ceyhan, konuyla ilgili “Yalnızca ırkçılıktan etkilenenlerin güven inşası konusunda değil; aynı zamanda gerektiğinde onları destekleyebilmek için de danışma merkezlerinde ırkçılığın bireysel formları konusunda uzmanlaşılması gerekiyor” açıklamasında bulunuyor. Ceylan, özellikle İslam karşıtı ırkçılık konusunda daha fazla eğitime ihtiyaç duyulduğunu belirtiyor.

Danışma Merkezleri Finansal Kaynaktan Yoksun

Araştırma sonucuna göre Almanya’da bulunan danışma merkezlerinin birçoğu maddi kaynak konusunda sıkıntı çekiyor. Buna göre danışma merkezleri ya çok az kaynağa sahip yahut da merkezler kısa süreli olarak finanse ediliyor.

Diğer bir sorun ise danışma merkezlerinin çoğu zaman danışanların hangi tür ırkçılığa maruz kaldığını belgelememesi olarak öne çıkıyor. CLAIM, ırkçılığın gerçek anlamda boyutlarının görülebilmesi ve hangi tür ırkçı saldırı ve davranışların toplumda yer aldığının izlenebilmesi için bu eylemlerin hangi motivasyonla yapıldığının kayıt altına alınması gerektiğini belirtiyor.

İslam karşıtlığı ve İslam karşıtı ırkçılık konusunda çalışmalar yapan platformun talepleri, Almanya’da ırkçılık mağdurlarının başvurduğu 79 danışma merkezinin katıldığı araştırma sonuçlarına dayanıyor. CLAIM, bu konuda yaptığı çalışmayı 23 Mart 2021 tarihinde yayımlayacak. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler