'Almanya'

Almanya’da Camiye Hakaret ve Nefret İçerikli Mektup Gönderildi

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinde IGMG'ye bağlı bir camiye hakaret ve nefret söylemi içeren bir mektup gönderildi. Polis inceleme başlattı.

Fotoğraf: IGMG El Aksa Camii Facebook hesabı.

Almanya’nın Baden-Württemberg eyaletindeki Biberach an der Riß şehrindeki İslam Toplumu Millî Görüş’e (IGMG) bağlı bir derneğin camisine hakaret ve nefret içeren ve İslam’ı aşağılayan bir mektup gönderildi. El Aksa Camii, (Alm. Türkischer Elternverein Biberach e.V.) ilk defa nefret söylemi içeren bir hadiseyle karşılaşıyor.

Çirkin Hakaratler ve Hedef Şaşırtma Şüphesi

IGMG Schwaben Bölgesi Dış İlişkiler Başkanı Ahmet Güzel, gerçekleşen hadiseyle ilgili Perspektif’e konuştu. Güzel, cami üyelerinin mektubu 8 Temmuz akşamı posta kutusunda bulduğunu aktardı. Olayın akabinde durumu kendisine bildirdiklerini ve Schwaben bölge yönetimi olarak olayı polise taşıdıklarını söyledi.

Söz konusu mektup, İslam’a ve Kur’an-ı Kerim’e, dernek üyeleri özelinde Müslümanların kendilerine ve ailelerine yazılı ve müstehcen bir görsel üzerinden hakaretler içeriyor. Dil bilgisi hataları ve anlatım bozukluklarıyla dolu Almanca bir metindeki çirkin ifadelerle Müslümanları toplumsal sorunların kendisi olarak göstermeye çalışan mektup, İslam’ı terk etmiş bir ailenin ağzından yazılmaya çalışılmış. Mektupta bu doğrultuda, şehre yakın bir bisikletçi dükkanından, mektubu gönderen yer olarak bahsediliyor.

Güzel, konuyla ilgili mektubu yazanın kendi adresini vermesinin mantıksız ve şüpheli gözüktüğünü belirtti. Esas gönderenin hedef şaşırtan biri olacağı görüşünde. Bir diğer dikkat çeken husus ise, mektubun resmî irtibat adresi olan derneğe değil de El Aksa Camii’ne hitaben yazılması. Gönderen kişinin dernek ve camiyi yakından takip etmiş olması muhtemel gözüküyor.

Mektup Polis Tarafından İnceleniyor

Güzel, olayı e-mail irtibat hattından aynı akşam polise bildirdiklerini ve ertesi gün ilgili emniyet birimine davet edilerek soruşturma müracaatını yaptıklarını söyledi. Mektup, polis tarafından incelemek amacıyla teslim alındı. El Aksa Camii’nin böylesi bir durumla ilk defa karşılaşsa da Schwaben’de nefret söylemi hadiseleri ve fiziksel saldırılar yeni değil.

Güzel, özellikle 2018 yılında Ulm şehrindeki IGMG camisine yapılan molotof kokteyli saldırıdan sonra bölgedeki emniyet müdürlüğünün benzer olayların tekrar etmesini engellemeye yönelik rutin kontrollerini arttırdığını söyledi. Dış İlişkiler Başkanı, emniyet müdürünün için sık sık durum bilgisi almak için kendisiyle irtibat kurduğunu aktardı. Mektubun camiye yollandığı günü ilginç kılan bir diğer olay ise ise Ulm’daki bir kültürel etkinlikte IGMG’yi temsil eden kadın stant görevlilerin yaklaşık 2 sene önce uğradığı bıçaklı saldırı. Söz konusu mektup, can kaybının yaşanmadığı bu saldırının mahkemede görüleceği günlerde derneğe ulaştı. Güzel, mektup ve bıçaklı saldırı arasında bir irtibat olmasa da bu durumun şüphe uyandırdığını dile getirdi. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler