'Düzensiz Göçmenler'

ABD, Çocuklu Göçmen Ailelerini Sınır Dışı Edemeyecek

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki federal mahkeme, Biden yönetiminin, ülkenin Meksika sınırında tutuklanan çocuklu göçmen ailelerin halk sağlığı gerekçesiyle sınır dışı etmesini engelleme kararı aldı.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki (ABD) Federal mahkeme, Kovid-19 salgını nedeniyle Meksika sınırından göçmen ailelerin geri çevrilmesinin engellenmesine hükmetti.  Columbia Bölge Mahkemesinin, 58 sayfalık kararında, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının yayılmasını azaltabilecek yeterli önlemlerin bulunduğu belirtilerek, “Mahkeme, sınır işlemleri sırasında Kovid-19’un bulaşmasının önemli ölçüde azaltılacağına ikna olmadı.” ifadesi kullanıldı.

Göçmen Aileler Sınırdan Geri Çevriliyordu

Kararın, 14 gün sonra yürürlüğe gireceği kaydedildi. Biden yönetimi, uzun süredir, halk sağlığı yönetmeliğini kullanarak, ülkenin güney sınırında yakalanan yetişkinleri ve aileleri, Kovid-19 salgını nedeniyle geri çevirmekle eleştiriliyordu.

Göçmen hakları savunucuları, bu şekilde şimdiye kadar yaklaşık 958 bin göçmenin sınırdan geri çevrildiğini ileri sürerek, mahkemenin kararından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Teksas Eyaleti 6 Giriş Noktasını Kapattı

Diğer yandan Teksas Valisi Greg Abbott, yaptığı açıklamada, göçmen sayısındaki artış nedeniyle ABD-Meksika sınırındaki 6 giriş noktasının kapatılması talimatını verdiğini söyledi.

Abbott, “Biden yönetiminin işini yapma ve sınırı güvenceye alma konusundaki açık ihmali dehşet verici. Kamu Güvenliği Departmanına ve Teksas Ulusal Muhafızlarına, bu göç kervanlarının devletimizi işgal etmesini önlemek için güney sınırı boyunca 6 giriş noktasını kapatmaları için talimat verdim.” dedi.

İlgili kurumların göçmen kaosu ile başa çıkamaz hale geldiğini öne süren Abbott, Teksas eyaletinin, sınırların güvenliğini ve Amerikalıları korumaya kararlı olduğunu belirtti. (AA)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler