"hanau"

Hanau Saldırganının Babası, Hakaret Suçundan Yargılanacak

Hanau Bölge Mahkemesi, Şubat 2020'de ırkçı saiklerle dokuz kişiyi vurup öldüren adamın babasına yönelik hakaret suçu iddialarını değerlendirecek.

Görsel: Shutterstock | Değişiklikler: Perspektif

Hanau Saldırısı failinin babası 6 Ekim günü şehirdeki yerel mahkemede, üç ayrı davadaki hakaret iddiası nedeniyle cevap vermek zorunda kalacak. Yargılandığı ilk davanın dosyasına göre savcılık, şahsı Ocak 2021’de yaptığı suç duyurusunda birkaç kişiyi “vahşi yabancılar” olarak nitelendirmekle suçluyor. Hakarete uğradığı söylenen kişiler, failin babasının evinin yakınında “Bir Başka Irkçının Daha Saldırmasını Beklemeyeceğiz” sloganıyla bir toplantı düzenlemişlerdi. Hanau’daki ırkçı saldırıda hayatlarını kaybeden 9 kişinin yakınlarından da bu toplantıya katılanlar olmuştu.

Davanın sanığı, 19 Şubat 2020’de ırkçı saiklerle gerçekleştirilen saldırıyı düzenleyen kişinin babası. Saldırganın, firarından sonra kendisini öldürmeden önce annesini öldürdüğü düşünülüyor. Bölge mahkemesinden belirtilene göre, iddia edilen hakaret suçu gerçekleştiğinde sanık 73 yaşındaydı. Sanığın avukatı, söz konusu hakaret iddialarıyla ilgili soruları cevapsız bıraktı.

Diğer Hakaret Davaları

Sanığa açılan bir diğer dava, kendisinden suç gecesi saldırıyı soruşturmaktan sorumlu Federal Cumhuriyet Savcısına Ocak 2021’de gönderilen bir mektupla ilgili. Adamın saldırıdan hemen sonra ev adresine konuşlandırılan mektupta, Frankfurt’tan özel bir görev gücüne “terör ekibi” veya “terörist birlik” olarak atıfta bulunduğu söyleniyor.

Üçüncü ve son dava ise, Şubat 2021’de Hanau bölge mahkemesine gönderdiği mektupla alakalı. Sanık, Belediye Başkanı Claus Kaminsky’nin (SPD) önümüzdeki seçimlerde çeşitli listelerde yer alarak “seçmenleri aldattığını” ve “yüksek sesle, kibirlileri demokrasinin arkasında olduğuna inandırmak” istediğini söyledi. Mahkeme mektupta, söz konusu kişilerin “belediye başkanı tarafından tipik bir şekilde kendi aleyhine olacak şekilde istismara uğradığını, huzuruna çıkarıldığını ve baştan çıkarıldığını” ifade edildiğini açıkladı.

Kamuoyunun Duruşmaya İlgisi

Yerel mahkemeye göre, yargılamaya iki tanık ve bir adli tıp uzmanı çağrıldı. Beklenen önemli kamu ilgisi nedeniyle, mahkeme Hanau Kongre Parkı’nda toplanacak. Mahkeme, bildirilen tüm iddiaların “sanık lehine masum olduğu varsayılan ve sadece mahkeme tarafından planlanan duruşmada delillerin toplanmasında incelenecek olan ön açıklamalar” olduğuna dikkat çekti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler