'"NSU 2.0"'

“NSU 2.0” Davasının Uzama İhtimali

Şubat ayından beri devam eden "NSU 2.0" imzalı tehdit mektupları davasında, sanığın suçlamaları reddetmesi nedeniyle sürecin uzama ihtimali oluştu.

Fotoğraf: Shutterstock.com

“NSU 2.0” imzalı tehdit mektuplarıyla ilgili görülen davada sanık, kendisine yöneltilen suçlamaları bir kez daha reddetti.

“NSU 2.o” İmzalı Mektuplarının Saldırı Amacıyla Yollanmadığını İddia Etti

Sanık, Berlinli Alexander M., 6 Ekim günü Frankfurt Bölge Mahkemesi’nde görülen davada verdiği ifadede, Darknet üzerindeki bir forumu kullandığını ancak kendisinin herhangi bir suç işlemediğini söyledi: Yollanan mektupların boş tehditler içerdiğini, esas amacının haber manşetlerine takılacak bir olay gerçekleştirmek olduğunu ve mektupların amacının kimseye saldırmak olmadığı iddia etti.

Savcılık, 54 yaşındaki sanığı Ağustos 2018 ile Mart 2021 arasında e-posta, faks veya kısa mesaj yoluyla nefret dolu hakaretler, ırkçı aşağılamalar ve öldürme fantezileri içeren 100’den fazla tehdit mektubu yazmak ve göndermekle suçluyor. Mektuplar, politikacılar ve Av. Seda Başay-Yıldız gibi kamuya mal olmuş kişilere gönderilmişti.

Alexander M. hakaret, tehdit, zorlama ve halkı kışkırtmakla suçlanıyor. “NSU 2.0” mektupları, aşırı sağcı terör örgütü Nasyonal Sosyalist Yeraltı’na (NSU) atıfta bulunuyor.

Mahkemeye Sunulan Dilekçeler

Perşembe günü, davalı ve davacı kanıtlar için yeni dilekçeler sundu ve bu nedenle savcılığın dünkü oturumun başında yapması beklenen savunması ertelendi. Dilekçeler arasında Frankfurtlu avukat Seda Basay-Yıldız’a gönderilen tehdit mektuplarından ilkinin bir Frankfurt polisi tarafından gönderilip gönderilmediği sorusu da yer alıyor. Müşterek davacı olan Başay-Yıldız, bu olasılığın araştırılmasını istiyor.

Bu talebe ek olarak; Başay-Yıldız’ın ofisine faks olarak gönderilen ilk tehdit mektubunun -sonrakilerden farklı olarak- mobil bir cihazdan çevrimiçi olarak gönderilip gönderilmediğini araştırılması da talep ediliyor. İlk mektubun mobil cihazdan gönderildiğinin olası ispat, faksın gönderilidiği sırada çevrimiçi bağlantılı mobil bir cihazı olmayan sanığın suçlu olup olmadığına karar verilmesi için oldukça önemli. Duruşmaya 24 Ekim’de devam edilmesi planlanıyor. (P)

bgucin

Galatasaray Üniversitesi’nde Sosyoloji programından mezun olan Burak Gücin, sonrasında Heidelberg Üniversitesi’nde Kültürel Çalışmalar alanında yüksek lisansını tamamlamıştır. Ağırlıklı olarak ideoloji, kültür ve göç üzerine çalışan Gücin, Perspektif redaksiyon ekibinin üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler