'Almanya'

Müslüman Aileye Bıçaklı Saldırı

Almanya’nın Bremen şehrinde Müslüman bir aile, ırkçı bir adam tarafından hakarete uğradı ve bıçakla tehdit edildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com

Almanya’nın Bremen şehrinde ırkçı bir adam, sokak ortasında Müslüman bir aileye ırkçı hakaretlerde bulundu ve maket bıçağıyla tehdit etti. Polis tarafından verilen bilgiye göre 20 Şubat Pazartesi akşamı 40 yaşındaki Libyalı baba, akşam saat 6 sularında iki oğluyla birlikte Vegesack semtindeki bir süpermarketten çıkıyordu. Sokaktaki bir adam, marketten çıkan adama “Suriyeli” diye bağırdıktan sonra “bombacı” diye hakaret etti.

Kimliği belirsiz adam, caddenin karşısındaki camiyi işaret ederek aileyi camide bomba yapmakla suçladı. Tartışma sırasında çocuklardan birini döven adam, Libyalı babayı maket bıçağıyla tehdit etti. Saldırgan, polisin alarma geçmesinin ardından bisikletle kaçtı. Bremen polisi soruşturmayı sürdürüyor.

Bremen Münferit Bir Vaka Değil

Ocak ayının son günlerinde Berlin’in Französisch Buchholz semtindeki bir mülteci yurdunda yangın çıkmıştı. Kundaklama olduğu düşünülen bu olayın ardından, yangın sırasında ağır yaralanan Suriyeli bir kadın hayatını kaybetmişti. Berlin Savcılığı, 20 Şubat’ta yaptığı açıklamada, Berlin Eyaleti Kriminal Dairesinin ölümle sonuçlanan kundaklamayı soruşturduğunu duyurmuştu. 6 çocuk annesi olan 43 yaşındaki kadın, 10 Şubat’ta hayatını kaybetmişti.

Brandenburg eyaletinde ırkçı suçların sayısı geçen yıl önemli ölçüde artış gösterdi. İçişleri Bakanlığı tarafından verilen bilgiye göre polis, geçtiğimiz yıl 298 ırkçı motivasyona sahip suç kaydetti. 2021 yılında bu tür 208 suç kaydedilmişti. Böylece suç sayısı bir yılda yüzde 40’tan fazla artmış oldu.

Hanau’dan Sonra Daha Fazla İnsan Irkçı Olayları Bildiriyor

Uzmanlara göre, ırkçı olaylardan sonra tavsiye arayanların sayısı son birkaç yılda ülke çapında ve özellikle Hessen’de gözle görülür bir şekilde arttı. Marburg’da bulunan Philipps Üniversitesine bağlı Hessen Demokrasi Merkezi Direktörü Reiner Becker, bu durumun muhtemelen çok sayıda insanı etkileyen ırkçılık vakalarının daha görünür olması ve dile getirilmesinden kaynaklandığını söyledi. Becker’e göre bu durum, 19 Şubat Pazar günü üçüncü kez anılan Hanau’daki ırkçı saldırı gibi eylemlerin yeniden değerlendirilmesi ve tartışılmasıyla da doğrudan bağlantılı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Emine Kosar
    2023-02-26 21:53:06

    Benim aylemi turkiye den 3 ayliga nasil getirwbikirim depremden dolayi urfadalar

Son Yüklenenler