'İslamofobi'

İslamofobiyle Mücadele Beyaz Saray’da Gündemde

Beyaz Saray'da Amerikalı Müslüman liderlerle İslamofobiyle mücadele masaya yatırıldı.

Fotoğraf: Shutterstock.com / Değişiklikler: Perspektif

ABD Başkanı Joe Biden’ın Beyaz Saray ekibinden yetkililer, İslamofobi ile mücadele kapsamında, Müslüman toplumunun liderleriyle bir araya geldi. Beyaz Saray’dan yapılan yazılı açıklamaya göre, ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris’in eşi Douglas Emhoff, Beyaz Saray İç Politika Danışmanı Büyükelçi Susan Rice, İç Güvenlik Danışman Yardımcısı Joshua Geltzer, ABD Uluslararası Din Özgürlüğü Büyükelçisi Reşad Hüseyin ve Halkla İlişkiler Ofisi Direktörü Stephen Benjamin, Müslüman toplum liderleri ile Müslümanlara karşı nefret, ayrımcılık ve ön yargı anlamına gelen İslamofobiyle mücadele çabaları konusunda görüştü.

Müslüman liderlerin, toplumlarının karşı karşıya olduğu zorluklardan bahsettiği toplantıda, liderler, İslamofobinin yanı sıra her türlü nefret ve bağnazlıkla mücadele kapsamında önerilerde bulundu. ABD hükümeti yetkililerinin, Biden’ın, İslamofobiyle mücadele konusundaki kararlılığının altını çizdikleri toplantıda, katılımcılara katkılarından ötürü teşekkür edildi.

Katılımcılar arasında, Amerikalı Müslümanların sivil toplum kuruluşları, İslami kurum ve kuruluşlardan temsilciler de yer aldı. Programda Dulles Bölgesi Müslüman Toplumu’ndan (ADAMS) yönetici imam Mohamed Magid, Nefretsiz Dünya kurucusu ve başkanı Rais Bhuiyan, America Indivisible’ın kurucusu ve başkanı Arsalan Suleman, Amerikan İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) Hükûmet İşleri Direktörü Robert McCaw gibi isimler katıldı.

Akıllara Ramazan Bayramı Resepsiyonu Geldi

Gerçekleştirilen bu program, Beyaz Saray’da ABD Başkanı Joe Biden tarafından düzenlenen Ramazan Bayramı resepsiyonunu akıllara getirdi. ABD Başkanı Biden, Beyaz Saray’da Ramazan Bayramı için düzenlediği resepsiyonda, “İslamofobi dahil nefretin her türüne karşı koymaya kararlı olduklarını ve bunun yönetimi için bir öncelik” olduğunu vurgulamıştı.

Diğer taraftan, ABD Gizli Servisi, New Jersey eyaletinde Prospect Park Belediye Başkanı Muhammed Hayrullah’ın, Biden tarafından düzenlenen Ramazan Bayramı resepsiyonuna katılmasına izin vermemişti. Bu durum, Biden iktidarının Müslümanlara karşı açık bir ayrımcılık uygulayan bir önceki Trump hükûmetinin politikalarını devraldığı yönünde eleştirilere neden olmuştu.

Hayrullah, yaptığı açıklamada, resepsiyona gelmeden kısa süre önce Beyaz Saray’dan, Gizli Servis’in etkinliğe katılmasına izin vermediğini dolayısıyla resepsiyona katılamayacağını belirten telefon aldığını söylemişti.

Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) aralarında Müslümanların da bulunduğu 1 milyondan fazla kişiyi dahil ettiği “terör izleme listesi”ne atıfta bulunan Hayrullah, “Bu bir etkinliğe katılamama meselesi değil, asıl mesele arkasındaki neden. Kimliğim yüzünden beni hedef alan bir liste var. ABD’deki en yüksek makamın bu tür profillemelerle uğraşmaması gerekiyor.” ifadesini kullanmıştı. (AA/P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler