'Müslüman Karşıtlığı'

FBI İzleme Listesindekilerin Yüzde 98’i Müslüman

ABD’deki Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR) tarafından yayımlanan raporda, Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) izleme listesindeki kişilerin yüzde 98’ninin Müslüman olduğu açıklandı.

©Gil C / Shutterstock.com

ABD’deki Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi (CAIR), “Twenty Years Too Many, A Call to Stop the FBI’s Secret Watchlist” başlığıyla FBI’ın Müslümanları hedef alan terörizm tarama veri tabanının detaylarını içeren rapor yayımladı. 12 Haziran Pazartesi günü kamuoyuyla paylaşılan raporda, FBI izleme listesinin 2019 sürümünün İsviçreli bir bilgisayar korsanı tarafından tesadüfen ele geçirilip çevrim içi ortama yüklendiği ve 1,5 milyondan fazla veri girişinin kapsamlı analizinin yapıldığı aktarıldı.

Raporun giriş kısmında şu ifadelere yer verildi:

“FBI, yirmi yılı aşkın bir süredir masum Müslümanları gözaltına aldı, izledi, taciz etti ve hayatlarını mahvetti. Kamu kayıtları, sürekli genişleyen FBI yetkileriyle gerçekleştirilen bu suistimallerin terörizmde bir azalmaya değil, aksine Müslümanlara yönelik acı verici, gülünç ve çoğu zaman tehlikeli suistimallere yol açtığını fazlasıyla belgeliyor.”

Raporda En Çok Geçen 50 İsim Müslümanlara Ait

FBI veri tabanında sadece “Muhammed” ve “Ali” isimlerinin farklı telaffuzlarıyla birlikte 350 binden fazla kez geçtiği belirtilen raporda, en sık geçen ilk 50 ismin tamamının Müslüman isimleri olduğu kaydedildi. Raporda, incelenen izleme listesi veri tabanındaki 1,47 milyondan fazla veri girişinin, yani toplam verinin yüzde 98’den fazlasının Müslümanlarla ilgili olduğu vurgulandı.

FBI’ın gizli izleme listesinin 20 yıldır Müslüman topluma sıkıntı ve korku getirdiğine dikkat çekilen raporda, “Fakat FBI’ın bir sonraki hedefi Müslümanlar olmayacak. Terörle savaşın oluşturduğu pusun kalkmasıyla birlikte FBI’ın gizli listesi bir gün yeni bir hedef bulacak. Sıradaki hedefler Amerikalı dostlarımız olacak ve bu rapor onlara bir uyarı niteliğinde.” ifadelerine yer verildi.

Listede Olmak Ne Anlama Geliyor?

Kişinin adının FBI’ın izleme listesinde geçmesi, devlet kurumları tarafından seyahat ederken yaşanan sıkıntılara ve küçük düşürücü uygulamalara maruz bırakılmaya, insanlara uçuş yasağı getirilmesine, bireylerin lisans ve izinlerinin reddine, işe alınmama veya hâlihazırda istihdam edilmiş kişilerin işten çıkarılmasına, vize reddi ve vatandaşlık başvurularının geciktirilmesine veya reddine bir gerekçe olarak kullanılıyor. Böylece listede adı bulunan masum insanlar tehlikeli ve müdahaleci kanuni yaptırım ve eylemlere maruz bırakılıyor.

Joe Biden’a Çağrı

FBI’ın izleme listesindeki kişiler, seyahat kısıtlamaları, göçmenlik sorunları, FBI takibi, polis şiddeti, izin ve lisans alma zorlukları, mesleki sonuçlar ve devlet binalarına sınırlı erişim dahil pek çok zorlukla karşılaşıyor. CAIR, ABD Başkanı Joe Biden’a FBI’ın izleme listesine tepki göstermesi için  çağrıda bulundu.

Ramazanda Beyaz Saray’da düzenlenen iftar organizasyonuna davet edilen New Jersey Prospect Park Belediye Başkanı Mohamed Khairullah’ın adı davetli listesinden Gizli Servis tarafından çıkarılmıştı. Bunun nedeni Khairullah’ın FBI izleme listesinde yer almasıyla ilişkilendiriliyor. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Müslüman Genci Ağaca Bağlayarak Hindu Sloganı Attırdılar
    2023-06-19 12:50:11

    […] ayrıca şikayetini geri çekmesi için polisin kendisine baskı yaptığını ileri sürmüştü. Videoda, 3 kişinin hırsızlık yapmakla […]

Son Yüklenenler