'Cami Saldırıları'

Camiye Mermili Tehdit Mesajı

Almanya'nın Nürnberg kenti yakınındaki Röthenbach beldesinde bir camiye tehdit mektubu ile tabanca mermisi gönderildi. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Röthenbach Camisi’ne dün yerel saatle 11:00 sularında postayla gönderilen tehdit mektubunda, “Hiçbir zaman emniyette olmayacaksınız.” ifadesine yer verildi. Tehdidin üzerinde domuz resmi olan bir kartla gönderildiği belirtildi.

DİTİB Röthenbach Camisi Dernek Başkanı Recep Çalık, yaptığı açıklamada, sabah postayla gelen mektubun görevli tarafından açılmadan yönetim odasına bırakıldığı ve saat 17:00 sularında mektubu açtıklarını söyledi. Çalık, “Cami yönetimindeki arkadaşlarımız dış yüzeyi mavi olan zarfı açtıklarında ‘Hiçbir zaman emniyette olmayacaksınız’ ibaresinin yer aldığı bir tehdit yazısı ve altında 7.65 mm çapında bir adet tabanca mermisinin olduğunu gördüler.” dedi.

Şehirlerinde gerek komşularıyla gerekse yerel makamlarla uyum içinde faaliyetlerini yürüttüklerini söyleyen Çalık, “Bu durum ilk defa başımıza geldi ve çok tedirgin olduk. Olayı emniyet teşkilatına aktardık ve caminin çevresinde sürekli olarak güvenlik olacağına dair teminat aldık.” ifadelerini kullandı.

“Her Türlü Nefret ve Terör Söylemini Lanetliyoruz”

Röthenbach Camii tarafından konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında, tehdit mektubunun derhal Polise bildirilerek kriminal incelemeye alındığı bildirilirken, “Geçtiğimiz günlerde Hanau‘da gerçekleşen terör saldırısının cemaatimiz ve vatandaşlarımız üzerindeki etkileri henüz dinmemişken böylesine bir tehdit mektubu bizleri oldukça rahatsız etmiştir. Her türlü nefret ve terör söylemini bir kez daha lanetliyoruz.” denerek cemaat ve vatandaşlara daha dikkatli olmaları ve paniğe kapılmamaları çağrısı yapıldı.

Almanya’da son aylarda pek çok camiye benzer İslam karşıtı saldırılar düzenlendi. Son olarak 3 Mart gecesi Bavyera eyaletindeki Pfaffenhofen beldesinde bir caminin duvarına sprey boyayla tehdit mesajı yazılmıştı. (AA,P)

 

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler