"Almanya"

Almanya’nın 8 Eyaletinde 1347 Aşırı Sağcı Olay

Almanya’nın 8 eyaletinde aşırı sağcılar tarafından 2019'da gerçekleştirilen 1347 şiddet olayının kayda geçtiği bildirildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

Aşırı Sağcı, Irkçı ve Antisemitizm Şiddet Mağdurları Danışma Merkezleri Birliği (VBRG) Başkanı Judith Porath, Berlin’de düzenlediği basın toplantısında 8 eyaletin aşırı sağ ve ırkçı şiddete ilişkin 2019 verilerini açıkladı. Eyaletlerin arasında Saksonya, Thüringen, Saksonya-Anhalt, Brandenburg, Berlin, Mecklenburg-Vorpommern, Schleswig-Holstein ve Kuzey-Ren Vestfalya var.

Sağcı Şiddet ve Artan Korku

Judith Porath, bu eyaletlerde yaşayan halkın ülke nüfusunun yaklaşık yarısını oluşturduğuna işaret etti. Aşırı sağcı şiddet olaylarının bir önceki yıla göre azaldığını ancak buna rağmen bu sayının çok yüksek seviyede olduğuna işaret eden Porath “2019’da bu 8 eyalette aşırı sağcılar tarafından gerçekleştirilen 1347 şiddet olayı kayıtlara geçti.” dedi. 2019’da günde en az 5 kişinin aşırı sağcı şiddetin mağduru olduğu belirtildi.

Porath, bu şiddet olaylarının yüzde 80’inde adam yaralama suçunun işlendiğini belirtti. 2019’da Kassel ve Halle kentlerinde iki ırkçı terör saldırısında 3 kişinin öldürüldüğünü anımsatan Porath bu terör saldırılardan sonra danışma merkezlerine gelenlerin büyük korku duyduklarını aktdı. Porath, “İnsanlarda ırkçı şiddete maruz kalacaklarına ilişkin korku artıyor.” diye konuştu.

Porath, Hanau kentinde bu yıl şubat ayında düzenlenen ırkçı terör eylemi gibi saldırıların bu korkuyu daha da artırdığını belirterek “İnsanlar günlük hayatta ırkçılık ve ayrımcılıkla karşılaşıyorlar. Bunları danışma merkezlerinde görüyoruz.” ifadesini kullandı. Irkçı saldırılardan sonra mağdurların çoğu kez yalnız bırakıldığını söyleyen Porath, devletin mağdurlara tazminat ödemesi gerektiğin vurguladı. (AA)

Enise Yılmaz

Bochum Ruhr Üniversitesinde hukuk eğitimi gören Yılmaz, Perspektif’in yayın kurulu üyesidir.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler