'Almanya'

Otobüste Irkçı Saldırıya Uğrayan Kadın Yaralandı

Salı akşamı Berlin'de bir otobüste 57 yaşındaki bir kadın, bir başka kadına ve kızına ırkçı hakaretlerde bulundu ve ardından 17 yaşındaki kızın annesini yaraladı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

© Shutterstock.com

56 yaşındaki bir kadın Berlin-Lichterfeld’de bir otobüs yolculuğu sırasında başka bir kadının ırkçı sözlü ve fiziki saldırısına uğradı. Polis çarşamba günü olayla ilgili yaptığı açıklamadı eyalet güvenlik polisinin 57 yaşındaki kadın zanlı hakkında haraket ve yaralama suçlarından soruşturma başlattığını duyurdu.

Tanık ifadelerine göre 57 yaşında olduğu öğrenilen bir kadın, 1 Kasım Salı akşamı 85 nolu otobüs hattında, otobüsteki birkaç boş koltuktan birine oturmak için kendisinden çantasını boş koltuktan almasını isteyen 17 yaşındaki bir genç kıza ırkçı hakarette bulundu. Bunun üzerine kadının yanına oturmaktan vazgeçen genç kızın yerine 56 yaşındaki annesi oturunca zanlı yanına oturan kadının karnına vurdu.

Zanlı daha sonra ayağa kalkarak ön kapıya yürüdü. Bu sırada 72 yaşındaki bir başka kadının saçını çekerek iki kez yüzüne vurdu. Otobüs şoförünün haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis olaya karışanların ve tanıkların isimlerini not ederek fail olduğu iddia edilen kişiye yasal hakları hakkında bilgi verdi.

Berlin’de Toplu Taşımada Irkçılık Vakaları

Geçtiğimiz ağustos ayında yine Berlin’de bir otobüste hamile Müslüman bir kadın sözlü ve fiziksel saldırıya uğramıştı. Seyir hâlindeki otobüste 27 yaşındaki 3 aylık hamile kadına önce sözlü hakaretlerde bulunan 20 yalındaki saldırgan daha sonra kadının yüzüne tükürüp kafasına ve karnına vurmuş ve başörtüsünü çıkarmaya çalışmıştı. Genç kadın diğer yolcuların müdahalesi ile kurtulmuş, otobüs şoförü ise saldırganın kaçmasını önlemek için kapıları kilitlemişti.

2022 Şubat ayında Berlin’de bir tramvayda 17 yaşındaki bir genç kız yetişkin kadın ve erkeklerden oluşan 6 kişilik bir grubun ırkçı hakaretlerine maruz kalmıştı. Genç kız bunun ardından tramvaydan indiği durakta 6 kişilik grubun tekme ve yumruklu fiziki saldırısına uğramıştı. Saldırının ardından hastaneye kaldırılan genç kız beyin travması, karın travması ve bedenindeki çeşitli çürük ve yaralanmalar nedeniyle tedavi altına alınmıştı.

2021’de 353 Irkçı Saldırı

Berlin’de ırkçılık ve antisemitizm mağdurlarına danışma hizmeti sunan Reachout adlı merkez mayıs ayında şehirde kayıt altına alınan ırkçı eylemlerin sayısının son birkaç yıldır 300 ila 400 vaka arasında benzer düzeyde seyrettiğini açıklamıştı. Merkezden elde edilen verilere göre Berlin’de her gün bir ırkçı saldırı ya da tehdit vakası yaşanıyor. Buna göre 2021’de 353, 2020’de 357, 2020’de ise 390 vaka kayıt altına alındı.

Reachout’tan Sabine Seyb, geçen yıl en az 620 kişinin tehdit edildiğini, hakarete uğradığını veya yaralandığını belirtti. Bunların arasında 51 çocuk ve 44 gencin bulunduğunu belirtirken, bu tür eylemlere ilişkin kayıt altına alınmayan vaka sayısının çok yüksek olduğuna dikkat çekti. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler