'Irkçı Saldırı'

Genç Kızı Darbeden Irkçı Saldırganlar Hakim Karşısına Çıkıyor

Almanya'nın başkenti Berlin'de Türkiye kökenli bir genç kıza yönelik ırkçı saldırıdan yaklaşık bir yıl sonra, üç kadın ve üç erkekten oluşan saldırganlar aleyhindeki dava başlıyor.

© Shutterstock.com

Berlin-Prenzlauer Berg’de Şubat 2022’de 17 yaşındaki Türkiye kökenli bir genç kız tamamı yetişkinlerden oluşan bir grubun sözlü ve fiziksel saldırısına uğramıştı. Dilan S. adlı genç kız ilk olarak tramvayda üç kadın ve üç erkek tarafından ırkçı sözlü saldırıya uğramış, ardından indiği durakta aynı kişiler tarafından darbedilmişti.

Yaşları 24 ila 55 arasında değişen altı zanlı hakkında hakaret, tehdit, tehlikeli bedensel yaralama ile yardım ve yataklık suçlamalarıyla açılan dava saldırıdan yaklaşık bir yıl sonra bugün Tiergarten Bölge Mahkemesinde görülmeye başlanacaktı. Dava öncesi 5 sanık ve mağdur Dilan S.’nin avukatları eşliğinde mahkemede hazır oldukları görüldü. Ancak altı sanıktan birinin hastalık gerekçesiyle duruşmaya gelmemesi nedeniyle dava 3 Nisan’a ertelendi.

Sanıklar Aşırı Sağcı Çevreye Mensup

Polis görgü tanıkları ve genç kızın saldırı sırasında çektiği video kayıtlarını değerlendirerek olay sonrası şüphelileri nispeten hızlı bir şekilde yakalamıştı. Sanıkların saldırının hemen ardından aşırı sağcıların buluşma yeri olarak bilinen olay yeri yakınındaki bir barda görüldüğü bildirilmişti.

Araştırmalar neticesinde failler ve çevreleri hakkında da pek çok bilgiye ulaşıldı. TAZ gazetesi, sanıkların sık sık gittiği iddia edilen aşırı sağcı bir barın varlığından bahsediyor. Failler her ne kadar aşırı sağcı olduklarını inkar etse de, TAZ araştırmaları bunun aksini gösteriyor. Buna göre kadın ve erkeklerden oluşan 6 sanık BFC Dinamo holiganlarının da favori mekanı olarak bilinen Greifswalder caddesindeki sağcı çevrelere ait çeşitli barları sıkça ziyaret ediyor.

Ayrıca saldırganlardan Dilan S.’ye tramvayda hakaret edip, tramvay durağında genç kızı darbettiği belirtilen Jennifer G.’nin aynı caddede bulunan “Ariya Lounge” adlı barın sahibi olduğu belirtiliyor. Genç kızın saldırı sırasında çektiği görüntülerde kendisine hakaret ettiği görülen Jennifer G.’nin daha önce de karıştığı sözlü ve fiziksel saldırılar nedeniyle polis tarafından tanındığı bildirildi.

Genç Kız Saldırıyı Video’da Anlatmıştı

Dilan S.’nin saldırı sonrası tedavi gördüğü hastanede uğradığı saldırıyı kimi zaman göz yaşları içinde anlattığı video milyonlarca kez izlenmişti. Genç kız videoda uğradığı saldırıyı anlatarak, çevresinde saldırıya şahit olan hiç kimsenin ona yardım etmemesine ve polis ve medyadanın saldırıyı ırkçı mahiyeyini göz ardı ederek bir maske takma kavgası olarak lanse etmesine tepki göstermişti. Video sosyal medyada kısa sürede pek çok kullanıcıya ulaşmış ve büyük ilgi görmüştü.

Polis videonun yayınlanmasından 2 gün sonra yaptığı yeni bir açıklama ile “Mevcut video materyallerinin incelenmesi ve yapılan başka araştırmalar sonucu, gencin tramvaya binerken ve inerken ağız ve burnunu kapatan maske taktığının ve maskesini sadece ırkçı hakaretler sonrası başlayan tartışma sırasında kısa süreliğine aşağı indirdiğinin, buna karşılık altı yetişkin şüphelinin ise maske takmadıklarının tespit edildiğini” belirterek olayın “maske tartışması” olduğu açıklamasını düzeltmiş ve görgü tanıklarının kendilerine ulaşabileceği bir ihbar hattı paylaşmıştı. (P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler