'Norveç'

Norveç’te Camiye Saldıran Terörist 21 Yıl Hapse Mahkum Edildi

Geçtiğimiz yıl Norveç’te kız kardeşini öldürdükten sonra camiye silahlı saldırıda bulunan terörist, 21 yıl hapse mahkum edildi.

Fotoğraf: Shutterstock.com, Değişiklikler: Perspektif

Norveç’te başkent Oslo yakınındaki camiye geçen yıl düzenlenen terör saldırısının faili Philip Manshaus, 21 yıl hapse mahkum edildi. Mahkeme, Çin doğumlu üvey kız kardeşini öldürdükten sonra Barum banliyösündeki El-Nur İslam Merkezi Camisi’ne ateş açan ve kendisini durdurmaya çalışan bir kişiyi yaralayan saldırgana ülke kanunlarında öngörülen en yüksek cezayı verdi.

Savcı Johan Oeverberg, mahkemeden, verdiği zarardan ötürü hiçbir pişmanlık duymadığını dile getiren sanığın tehlikeli bir kişi olduğunu ispatladığını, bu yüzden azami cezaya çarptırılmasını istemişti.

Manshaus, yasal masraflar için 200.000 NOK (yaklaşık 21.300 $) ödeyecek. Buna ek olarak, üvey kız kardeşinin annesine 280.000 NOK (yaklaşık 30.000 $) ve saldırı sırasında camide bulunan üç kişiye de 70.000 (7.500 $) ila 160.000 (17.000 $) arasında tazminat ödeyecek.

Mahkemede Neler Oldu?

Philip Manshaus, mahkemede, geçen yıl Avusturyalı aşırı sağcı Brenton Tarrant tarafından Yeni Zelanda’nın Christchurch şehrinde bulunan iki camide 50’den fazla kişiyi katledip, videoya çekerek canlı olarak yayınladığı katliama hayranlık duyduğunu dile getirdi. Söz konusu saldırı ayrıca 2011 yılında aşırı sağcı seri katil Anders Behring Breivik tarafından 77 kişinin öldürüldüğü saldırı ile karşılaştırıldı.

Norveç’te Terör Saldırısı

Sanık Manshaus, 10 Ağustos 2019’da  düzenlediği saldırıda 17 yaşındaki kız kardeşini evde tüfekle dört kez ateş ederek öldürmüş, ardından arabayla camiye gelerek ibadethanenin kapısının camına ateş etmişti. Manshaus, cami saldırı sırasında kask kamerası takarak saldırıyı canlı olarak yayınlamak istemiş fakat bu girişiminde başarısız olmuştu. Olay sırasında Kurban Bayramı hazırlıkları için camide bulunan 3 kişi saldırıdan sağ kurtulmuş, saldırganı engellemeye çalışan bir kişi hafif yaralanmıştı. (AA, P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler