'Almanya'

Gençlik Dairesinin Aldığı Kuzey ve Yakup, Ailesine Geçici Olarak Kavuştu

Almanya’nın Dormagen şehrinde, ailesi tarafından şiddet gördüğü iddiasıyla Gençlik Dairesi tarafından ailesinden alınıp koruyucu aileye verilen Kuzey ve Yakup, anneleri ile birlikte bir aile-çocuk yurduna yerleştirildi. Çocukların ailelerine tamamen dönüşü için hukuki süreç devam ediyor.

Altınkaya ailesinin iki çocuğu darp şüphesiyle Gençlik Dairesi tarafından koruma altına alındı | Fotoğraf: Twitter

Almanya’da Gençlik Dairesi tarafından 15 aylık Yakup Cemal ve 5 yaşındaki ağabeyi Kuzey haziran ayında mahkeme kararıyla ailelerinden alınıp koruyucu aileye verilmişti. Kuzey ve Yakup, 5 haftadır koruyucu ailenin elinde bulunuyordu. Geçtiğimiz haftalarda mahkeme, çocuklarla ailenin bir aile-çocuk yurduna yerleştirilmesine karar vermiş, fakat karar henüz uygulamaya konulmamıştı.

Ailenin hukuki sürecine müdahil olan avukat Fatih Zingal, sosyal medyada yaptığı açıklamada, bugün itibariyle Kuzey ve Yakup’un anneleriyle birlikte bir aile-çocuk yurduna yerleştirildiğini açıkladı. Böylece 16 Haziran’dan bugüne kadar ailesinden ayrı olan çocuklar anne ve babalarına kavuşmuş oldu.

“Hukuki Süreç Devam Ediyor”

Açıklamasında çocukların anneleriyle yurtta kalacağını belirten Zingal, baba Sertan Altınkaya’nın ise yurt kuralları çerçevesinde çocuklarını her daim ziyaret edebileceğini söyledi. Babanın yurttan ve çocuklardan uzak tutulduğu ile ilgili iddiaların doğru olmadığını açıklayan Zingal, “Babanın yurda yerleşmemesinin nedeni, ailenin rızkını kazanmak zorunda olması. Kendisi işine devam edecek.” dedi. Asıl dava nihai sürece ulaşana kadar anne ve çocuklar yurtta kalmaya devam edecek.

Gençlik Dairesi ve AltınKaya Ailesi: Ne Olmuştu?

Almanya’nın Dormagen şehrinde yaşayan Altınkaya ailesini çocuklarından ayıran süreç mayıs ayında başladı. İddiaya göre Yakup Cemal, mayıs ayında masadan düştü. Düştüğü gün doktoru arayan aile, çocuğun genel durumunun iyi olması durumunda evde kalabilecekleri yönünde bir yanıt aldı. Ertesi gün tedbir olarak yine de çocuk doktoruna giden aile, röntgen çekilmesi için hastaneye sevk edildi. Röntgende 15 aylık bebekte spiral kırık tespit edilince, aile darp suçlamasıyla karşı karşıya kaldı. 5 yaşındaki Kuzey’in de bu esnada kontrollerden geçirildiğini belirten aile, 16 Haziran’da mahkeme kararıyla çocuklarından koparıldı. Altınkaya ailesinin durumu, Almanya’daki Gençlik Dairelerinin özellikle Türk ailelere yönelik ırkçı önyargılarla davrandığı yönündeki tartışmaları yeniden alevlendirdi.

Dormagen Belediye Başkanı Erik Lierenfeld, tepkiler sonucu açıklamada bulunmuş, çeşitli platformlarda Dormagen Gençlik Dairesine yönelik ırkçılık suçlamaların doğru olmadığını ifade etmişti. Çocukların ailelerine geri verilmemesi üzerine 12 Temmuz’da Dormagen’da düzenlenen protestoya binlerce kişi katılmıştı.

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#1

*Tüm alanları doldurunuz

  • Aylin B
    2020-07-24 22:40:40

    Hem aile hem çocuklar için güzel bir karar, lakin keşke çocukların isimleri açık bir şekilde yazılmasaydı.

Son Yüklenenler