'Almanya'

Almanya Federal Meclis Binası Çevresinde Güvenlik Artırılacak

ABD'de Kongreye düzenlenen baskının ardından Almanya Federal Meclis (Bundestag) binası çevresinde güvenlik önlemleri artırılacak.

Fotoğraf: Shutterstock.com | Değişiklikler: Perspektif

ABD’de Kongreye düzenlenen baskının ardından Almanya Federal Meclis (Bundestag) binası çevresinde güvenlik önlemleri artırılacak. Bild am Sonntag gazetesindeki haberde, Federal Meclis Başkanı Wolfgang Schäuble, milletvekillerini konu hakkında gönderdiği bilgilendirme mektubunda, Berlin Eyalet Polisinin parlamento çevresindeki güvenliği artırma kararı aldığını ifade etti. Mektubunda, Dışişleri Bakanlığından ABD’deki olaylar hakkında bir rapor istediğini aktaran Schäuble, eyalet yönetimiyle federal hükümetin Meclisin güvenliği için neler yapılabileceğini değerlendireceğini kaydetti.

Almanya Yaşananlardan Sonra Tedbir Almak İstiyor

Almanya‘da 6 ay önce yeni tip koronavirüs (Kovid-19) önlemlerini protesto eden ve içinde aşırı sağcıların bulunduğu bir grup, Meclis binasına girmeye çalışmış ancak polis bunu engellemişti. 6 Ocak’ta ABD’de yaşananlardan sonra Almanya Federal Meclisi güvenliğinin arttırılması planlanıyor. ABD Kongresinin Senato ve Temsilciler Meclisi kanadı, 3 Kasım’da yapılan Başkanlık seçimleri sonucu eyaletlerin seçici kurul delegelerinin kullandığı oyları Anayasa gereği tescil etmek için toplandı. Aynı saatte Beyaz Saray önünde, seçimlerin hile ve usulsüzlük ile kendilerinden çalındığını düşünen on binlerce Trump taraftarı da “Amerika’yı Koru” adı altında miting düzenlemişti. Burada polis bariyerlerini aşan Trump destekçilerinden bir grup kapı ve pencereleri kırarak Kongre binasının içine girmeyi başarmıştı. (AA,P)

Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler