'Koronavirüs'

Kuzey-Ren Vestfalya’da Düğünlerde 150 Kişiye Kadar İzin

Kuzey-Ren Vestfalya Eyalet Hükümeti, 12 Temmuz Pazar günü koronavirüs tedbirlerine ilişkin yönetmeliklerde değişikliğe gitti. Yeni değişiklikler kapsamında düğün ve özel kutlamalarda 150 kişi, kültürel etkinliklerde ise 300 kişi bir araya gelebilecek.

Kuzey-Ren Vestfalya Eyaleti Sağlık Bakanı Karl-Josef Laumann, eyalette düşen enfeksiyon hızının daha fazla özgürlüğü mümkün kıldığını belirtip öte yandan salgının hâlâ güncel bir tehdit olduğunu ve tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini vurguladı. Bunun yanı sıra özellikle sosyal mesafe, maske kullanımı ve enfeksiyon zincirinin takip edilebilmesi altı çizilen önemli kurallar arasında yer aldı.

Tedbirlerin gevşetilmesiyle eyalet çapında da yeni özgürlükler mümkün olacak. Yeni düzenlemeye göre Kuzey-Ren Vestfalya’da, düğün ve diğer özel kutlamalarda bütün katılımcıları takip edebilme ve hijyen koşullarına dikkat etmek şartıyla 15 Temmuz’dan itibaren 150 kişiye maske kullanmaksızın ve 1,5 metre mesafe korumaksızın bir araya gelme izni verilecek. Bunun dışında kültürel etkinliklerde bir hijyen konsepti olduğu takdirde 100 kişi yerine 300 kişi toplanabilecek. Aynı sayı, spor stadında takımlarının maçını izlemek isteyen seyirciler için de geçerli olacak.

Söz konusu özgürlüklerin yanında Bakan Laumann, özellikle riskli bölgelere giriş yapıp eyalete dönen insanların gözetim altında olmaları gerektiğini ve iki haftalık karantina sürecinin sadece negatif bir test soncuyla kalkabileceğini vurguladı. (eby)

admin

Lisans eğitimini Münster Üniversitesinde Sosyoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinde çift anadal olarak tamamlayan Kandemir, Duisburg-Essen Üniversitesinde sosyoloji yüksek lisans eğitimini sürdürmektedir. Ağırlıklı çalışma alanları göç sosyolojisi ve ulusaşırı Türk toplulukları olan Kandemir Perspektif dergisi editörüdür.

Yazarın diğer yazıları
Bu yazıyla ilgili yorumunuzu paylaşabilirsiniz. Bunu yaparken Yorum Kurallarımızı dikkate alın lütfen.
Yorum adedi#0

*Tüm alanları doldurunuz

Son Yüklenenler